Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Quadres d'una exposició

Autor: Anna Crusafont Sabater
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 08/12/2014
ISBN: 978-84-943196-4-8
Nombre de pàgines: 390


Preu: 19,50 €
 
Els nexes entre quatre generacions de dones d’una mateixa família. Una geografia sentimental compartida i enterbolida pel traspàs traumàtic d’una d’elles.

Sinopsi


En el decurs de set dies i set nits, una casa amb vistes al llac i un paisatge de tardor acomboiaran la conversa confidencial d’una mare i d’una filla que transportarà el lector enllà del temps i de l’espai i el convidarà a fer un recorregut emocional que començarà abans de la Guerra Civil i es perllongarà fins al present. Tot amb un sol objectiu: descobrir la història més íntima de les persones que les van precedir.


La complicitat, la comprensió i l’afecte mutus faran caure d’un en un els vels del passat. En la seva lenta caiguda, aquests vels deixaran que la llum envaeixi gradualment l’ànima de les dues dones... fins a dissipar tots els dubtes i els temors que les oprimien. Les escenes antigues s’acoloriran i els personatges pretèrits prendran vida. Se’ls sentirà parlar, cridar, riure o plorar.


En definitiva, el llibre és una galeria de retrats exposats amb un clarobscur de tonalitats: grisor d’hivern, ocres plàcids, verd tendre de l’amor primerenc i vermell de passió. Són pinzellades agosarades o bé matisos subtils que donen entrada a unes vides enllaçades pels secrets i la memòria i a un escenari dominat per una casa i una arbreda de coure reflectides en l’aigua mansa del llac.


Biografia de l'autora

Anna Crusafont i Sabater (Sabadell, 1937). Farmacèutica i escriptora. Es llicencià en farmàcia a la Universitat de Barcelona, on també cursà dos anys de filologia catalana, i obtingué la titulació de visitadora social psicòloga a l’Escola de l’Hospital Clínic. Fa més de trenta anys que regenta l’oficina de farmàcia familiar a Sabadell. En l’àmbit literari ha fet treballs i col·laboracions en diaris i revistes de Sabadell. També ha fet semblances de pintors locals per a catàlegs del Museu d’Art, articles d’opinió al Diari de Sabadell, prosa poètica per a la revista Quadern de les idees, les arts i les lletres i treballs de creació literària publicats, per selecció, a la revista Atenea de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Ha publicat Les dones conten (2002), un recull de relats il·lustrats d’autores sabadellenques; Venim de fa milions i milions d’anys (2003), conte infantil i juvenil; Fets pols (2004), llibre de relats amb altres escriptors i il·lustradors de Sabadell; Científics lletraferits (2007), un monogràfic de narrativa d’autors de ficció amb formació científica publicat per la Universitat de València i dues novel·les: Rellotge d’arena (2007) i Isola Bella (2009).

Notícies d'activitats i de premsa sobre Quadres d'una exposició


23/04/2015
El diari de Sabadell elogia Quadres d'una exposició, d'Anna Crusafont
"Els vels del passat van caient un darrera l'altre en una successió de sorpreses i girs natrratius inesperats que atrapen al lector des de la primera línia", així descriu El diari de Sabadell la cadència literària de la darrera novel·la d'Anna Crusafon, Quadres d'una exposició, que titllen d'alta literatura. 

Anna Crusafont, que a més d'escriptora és una coneguda farmacèutica de Sabadell, ens relata en aquesta història la conversa confidencial d’una mare i d’una filla, que transporta el lector enllà del temps i de l’espai i el convida a fer un recorregut emocional que comença abans de la Guerra Civil i es perllonga fins al present.
23/04/2015
El Diari de Sabadell es fa ressò de l'entrevista d'Anna Crusafont Als Matins de TV3
El Diari de Sabadell fa una nota recollint l'entrevista d'Anna Cursafont, autora de Quadres d'una exposició, Als Matins de TV3.
22/04/2015
Anna Crusafont, autora de Quadres d'una exposició, als Matins de TV3
Anna Crusafont ha estat entrevistada avui als Matins de TV3, en un espai dedicat a escriptors novells. A més d'explicar les respectives novel·les, han parlat també de la seva professió prèvia a l'escriptura, en el cas de la nostra autora, la farmàcia. 

Podeu recuperar el vídeo del programa clicant aquí. La intervenció d'Anna Crusafont comença al minut 5'44''. 

Anna Crusafont Sabater
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788