Obres de Jordi Albertí


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

La bandera catalana. Mil anys d'història.

Autor: Jordi Albertí i Oriol
Editorial: La Butxaca
Edició núm.: 1
Data de publicació: 03/09/2013
ISBN: 978-84-9930-726-8
Nombre de pàgines: 288


Preu: 9,95 €

(dte. 5% 9,46 €)
Quin va ser l’origen de la bandera catalana? Es pot datar amb exactitud? És certa la llegenda de Guifré el Pelós? I la d’Otger Cataló? La senyera prové del Casal de Barcelona o dels reis d’Aragó? És correcte parlar de les “quatre barres” o n’hem de dir faixes? Quina relació ha existit entre la bandera catalana i la creu de Sant Jordi? I amb la bandera catalana i la creu de Sant Jordi? I amb la bandera d’Espanya? Quines banderes van onejar durant la Guerra dels Segadors? I en el setge de l’Onze de Setembre? Des de quan podem parlar de bandera nacional? Els primers republicans l’enarboraven? Es parlava de la bandera, a l’Estatut de 1932? Per què es va incorporar el color morat a la bandera republicana? Durant la Guerra Civil va ser present als camps de batalla? Com va néixer l’estelada?


Jordi Albertíi Oriol va néixer al juliol del 1950 a Cassà de la Selva (Gironès). Després de viure més de trenta anys a Barcelona, dedicat a la docència i a la gestió comercial, actualment resideix a Maçanet de la Selva i es dedica professionalment a les tasques d’escriptor, d’historiador i d’editor.

Com a llicenciat en filologia catalana, ha publicat, entre el 1998 i el 2011, un centenar de treballs de recerca literària a la Revistade Catalunya i ha tingut cura de les anotacions dels tres primers volums de l’Obra completa d’Eugeni d’Ors (Quaderns Crema, 1998, 2001 i 2003).

Com a historiador ha escrit El silenci de les campanes (Proa, 2007), La Iglesiaen llamas (Destino, 2008) i La bandera catalana, mil anys d’història (Proa, 2010). També va coordinar, entre els anys 2001 i 2004, les publicacions de l’exposició Germinabit, l’expressió religiosa en llengua catalana al segle XX.

La seva bibliografia es completa amb el llibre de poesia Sense àncora (1987) i el de narrativa Les cartes d’en Marc (Mediterrània, 2008). 
Segueix aquest llibre
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788