Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Jura'm que no ho diràs a ningú

Autor: Carme Ripoll
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1




Data de publicació: 03/03/2015
ISBN: 978-84-943196-6-2
Nombre de pàgines: 254


Preu: 18,00 €



Preu e-book: 7,20 €

Obra de ficció històrica ambientada en terres castellanes a l'època de la invasió napoleònica

Sinopsi

La descoberta d'un farcell de documents antics amagats al darrere d'un mur fa exclamar a la nostra protagonista "Jura'm que no ho diràs a ningú". Un jurament que no es trencarà mai. 

Tan sols el lector, com un voyeur, coneixerà el secrets del passat. Així descobrirem com l’Almudena s'assabenta, en una reunió familiar, que a la besàvia Petra li deien "la Francesa". Aquest fet desperta en ella la curiositat de saber l'origen d'aquest sobrenom. En una primera recerca troba una dona anomenada Pierrette que acompanyava les tropes de Bonaparte fent de bugadera. Per continuar la investigació demana ajuda a un professor d'història de la Universitat de Nanterre, amic d'una companya de joventut. Es comuniquen a través de mails ja que no es coneixen personalment.

A través d'aquest relat veurem com, l'estiu de 1793, un jove Napoleó, mentre estava convalescent d'unes febres a la ciutat d'Avinyó, s'inicia en la política escrivint el famós pamflet "Le souper du Beaucaire" que li va servir de trampolí per agafar renom i el reconeixement dels seus superiors. Un Napoleó en alça, però inexpert i maldestre amb les dones, que podrem resseguir a través del diari íntim de l'avantpassada de l'Almudena fins a descobrir el secret més ben guardat de la vida de l'emperador francès.

Biografia de l'autora

Carme Ripoll Martínez va néixer a Barcelona el novembre de 1945. Des que va aprendre a llegir es va convertir en lectora compulsiva. El 1954 va començar a escriure contes infantils per a consum propi. El 1955 era redactora del setmanari familiar que van crear amb el seu germà. Durant l'adolescència va cremar tota la seva obra considerant-la una bestiesa de criatura però va continuar posant sobre paper els seus sentiments. Sempre ha escrit, forma part de les seves necessitats bàsiques, llegir també. 

És llicenciada en Ciències de l'Educació. Parla francès i anglès i va estudiar màrqueting a Kingston Bussines School. Per motius de la feina del seu marit, amb els tres fills han passat la major part de la vida a l'estranger: París, Madrid, Kuwait, Algèria, Guatemala i Londres. Les cartes eren l'expressió literària d'aquella època, a part d'escrits íntims que no ensenyava a ningú. 

El 2008, de tornada a casa, l'havien fet àvia i es va inscriure a l'escola d'escriptura de l'Ateneu, a fi de donar forma als contes que s'inventava per a les cinc nenes i tres nens meravellosos que té. Va ser l'eclosió d'un do que portava amagat des de sempre. El 2011 va sortir publicat el seu relat "Un balcó del Raval", finalista del Premi Districte V. El 2013 va posar en marxa l’Obrador d'històries i va començar a col·laborar amb Cavall Fort. El 2014 ha vist publicat un dels seus relats a "A l’ombra del Decameró. Catorze relats eròtics" de l'Editorial Gregal.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Jura'm que no ho diràs a ningú


17/03/2016
Presentació de Jura'm que no ho diràs a ningú a Vilassar de Mar
Carme Ripoll presentarà la seva novel·la a la Llibreria Índex de Vilassar de Mar, a les 19.30h. L'autora estarà acompanyada de l'escriptora Emília Illamola.
04/01/2016
El blog La màgia dels llibres publica una ressenya de Jura'm que no ho diràs a ningú
El blog recomana la lectura de l'obra de Carme Ripoll: "Amb un llenguatge planer, senzill, sense estridències, uns diàlegs àgils i versemblants, tant a través dels correus de l’Almudena i l’Êtienne, com els diàlegs que es produeixen amb els personatges del passat, començant amb un “Exordi” que ens posa ja sobre la pista del que després l’autora anirà desgranant al llarg de l’obra, i un epíleg que és el tancament perfecte a la història, la Carme Ripoll crea una novel·la amena, entretinguda i de fàcil lectura".

Podeu llegir la ressenya sencera clicant aquí
22/10/2015
Presentació de Jura'm que no ho diràs a ningú a València
Carme Ripoll, autora d'aquesta enigmàtica novel·la, presentarà l'obra a la Llibreria 3 i 4 de València. 
13/10/2015
Ràdio Castelldefels entrevista Carme Ripoll
El passat 7 d'octubre, el programa "Qüestió d'imaginació" de Ràdio Castelldefels va entrevistar Carme Ripoll. 

Ripoll va parlar dels seus llibres, dels seus projectes i de la seva organització, "L'Obrador d'històries", on es desenvolupen diversos projectes relacionats amb la formació i la divulgació literàries. 

Per escoltar l'entrevista sencera podeu fer clic aquí
13/06/2015
Gràcia Món, la televisió digital de Gràcia, retransmet presentació de Jura'm que no ho diràs a ningú, de Carme Ripoll
Carme Ripoll, acompanyada de la també escriptora Sílvia Romero, va presentar el passat dijous 11 de juny la seva darrera novel·la, Jura'm que no ho diràs a ningú, a la Llibreria Ona de Gràcia. Tots els que no vau poder assistir-hi, podeu reviure-la gràcies a la televisió digital Gràcia Món i la cobertura que va fer de l'acte. 

L'acollidora llibreria és un fons immillorable per una presentació càlida i propera, on Sílvia Romero comenta les seves sensacions en llegir la novel·la i en repassa alguns fragments.

Si voleu veure la presentació sencera, aquí teniu el vídeo a Youtube. 
12/06/2015
Ràdio Matadapera entrevista a Carme Ripoll en motiu de la presentació que farà de Jura'm que no ho diràs a ningú a la població vallesana
Carme Ripoll parla de la novel·la i la seva experiència com a escriptora en una entrevista a Ràdio Matadepera. L'autora farà una presentació de Jura'm que no ho driàs a ningú al Casal de Cultura de Matadepera el dimecres 17 de juny a les 10h, amb la col·laboració de Tessa Julià, autora d'El cosidor d'errades
27/05/2015
El somni del minotaure, programa de Ràdio Mataró, entrevista Carme Ripoll, autora de Jura'm que no ho diràs a ningú
Carme Ripoll parla a Ràdio Mataró sobre la seva primera novel·la en solitari, Jura'm que no ho diràs a ningú, una atrevida narració on la història i la ficció es creuen en un relat magnètic.

Podeu recuperar el podcast de l'entrevista clicant aquí.

Carme Ripoll
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788