Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre

Autor: Xavier Serrahima
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 17/03/2015
ISBN: 978-84-943196-9-3
Nombre de pàgines: 160


Preu: 17,00 €

Sinopsi

Mitjançant un diàleg intern, un escriptor a la ratlla dels seixanta plasma l’evolució dels seus sentiments i dels seus pensaments al llarg del darrer mes de l’any, quan un editor s’interessa per una de les seves novel·les després d’una dècada sense aconseguir que les seves obres surtin a la llum.

Biografia de l'autor

Xavier Serrahima (Terrassa), després d’un llarg periple iniciàtic de navegació a través de les més diverses professions, l’any 2008 va decidir capbussar-se de ple en l’oceà de l’escriptura, la seva veritable passió des que va ésser capaç de sostenir un llapis. De llavors ençà, la seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis literaris de poesia, de narrativa (infantil i per a adults) i d’assaig. Entre d’altres, destaquen: Menció d’Honor al XXè Premi Francesc Català, 2009; XVIIè Premi Miquel Peris Segarra, 2010; Finalista del Premi Joan Llacuna, 2010; Prix International de Littérature Antonio Machado 2011; Xè Premi Contarella, 2009; Segona posició (ex aequo) al I Premi d’Adaptació Literària Biblioteca Teide, 2010; Concessió de la Va Beca d’Estudi de la figura  i obra d’Artur Bladé i Desumvila, 2013.

A més a més, imparteix tallers de lectura i clubs literaris a diverses biblioteques, duu a terme xerrades sobre poesia i narrativa en instituts i participa en diferents activitats literàries.

Ha col·laborat com a articulista en diversos mitjans de premsa escrita com el Diari de Terrassa, La Torre de Palau, Avui+ Terrassa i Barcelona Metròpolis. També va col·laborar regularment en la revista infantil Tretzevents.Publica habitualment com a crític i analista de novetats literàries al Suplement de Cultura d’El Punt Avui i a Núvol (diari digital de cultura en català). Ha publicat: Les amigues (Ajuntament de Ciutadella, 2010), L’ase d’or (Biblioteca Teide, Barcelona, 2011; traduïda també al castellà), Vent dels dies (Ajuntament de Castelló de la Plana, 2011) i Engrunes d’hores (Cap Béar Editions, Cotlliure, 2012).
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre


13/04/2016
Xavier Serrahima presenta Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre en un acte organitzat per Òmnium Cultural a Terrassa
En un acte organitzat per Òmnium Cultural amb el suport de l’Ajuntament i la Biblioteca Central, aquest dimarts els autors terrassencs han tingut l’oportunitat de presentar les novetats literàries de l’últim any. En total són 32 els llibres publicats per escriptors locals o que contenen alguna referència de temàtica egarenca. Xavier Serrahima, autor d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre, hi ha presentat la seva novel·la.

Canal Terrassa ha fet aquest resum de l'acte
11/04/2016
Teresa Costa-Gramunt ressenya Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre
Teresa Costa-Gramunt ha escrit una ressenya del llibre de Xavier Serrahima, Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre, al diari independent Eix diari.

"
Al pic de l’hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre, Xavier Serrahima ens ve a dir que la vida humana pot ser viscuda en diversos nivells de consciència. És a dir: amb la inconsciència dels peixos (alguns dels personatges secundaris, tan ben dibuixats com el mateix protagonista, viuen com els peixos), i amb la consciència d’una vida a la qual se li vol donar un sentit, és a dir, una vida humana malgrat el dolor i la tragèdia amb què a vegades és travessada, com una espasa roent."

Podeu llegir la ressenya sencera aquí 
17/10/2015
Presentació d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre a Vinaròs
L'Espai Mariola Nos acollirà la presentació de la darrera novel·la de l'autor de Terrassa. 
Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre relata, mitjançant un diàleg intern, l’evolució dels seus sentiments i dels pensaments d'un escriptor a la ratlla dels seixanta al llarg del darrer mes de l’any, quan un editor s’interessa per una de les seves novel·les després d’una dècada sense aconseguir que les seves obres surtin a la llum.
L'acte tindrà lloc a les 19:30h i s'acompanyarà d'una degustació de vins. 
28/09/2015
Canal Terrassa parla de la presentació a Terrassa de Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota uns arbres
El passat 24 de setembre, Xavier Serrahima va presentar la seva obra Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota uns arbres a la llibreria Synusia de Terrassa. El Canal Terrassa se n'ha fet ressò amb aquesta notícia
24/09/2015
Presentació d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre a Terrassa
La llibreria Synusia acollirà la presentació de la darrera obra de l'autor terrassenc Xavier Serrahima. L'acte començarà a les 19h i estarà presentat per Tessa Julià, escriptora. 

El llibre, mitjançant un diàleg intern, retrata un escriptor a la ratlla dels seixanta. Plasma l’evolució dels seus sentiments i dels seus pensaments al llarg del darrer mes de l’any, quan un editor s’interessa per una de les seves novel·les després d’una dècada sense aconseguir que les seves obres surtin a la llum.
 
05/09/2015
Xavier Serrahima signarà exemplars d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre a La Setmana del Llibre en Català
Dissabte, dia 5 de setembre de 2015, dins les activitats de La Setmana del Llibre en Català, podreu trobar Xavier Serrahima signant exemplars de la seva darrera novel·la a la caseta de Gregal (caseta 30). 
08/07/2015
El programa El Submarí entrevista Xavier Serrahima
 L'autor d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre parla de la seva novel·la, de què el va impulsar a escriure-la i de com es va "tirar a la piscina, tot i que fos eixuta", al programa de Ràdio Municipal de Terrassa, El Submarí. En aquesta entrevista de més de mitja hora l'autor ens confessa alguns secrets amagats darrera els personatges i dóna la seva visió del món editorial i literari.


Podeu escoltar l'entrevista sencera clicant aquí
07/07/2015
Ara Balears publica una profunda i elogiosa ressenya d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre, de Xavier Serrahima
El periodista Jaume C. Pons Alorda examina exahustivament la darrera novel·la de l'escriptor terrasenc, que afirma que és una proposta arriscada, una metareflexió crítica. “Serrahima no dubta en alterar les convencions al seu favor, i és així com acaba aconseguint aquest tractat sobre la creació literària, la responsabilitat, l’ambició, la passió i la desesperança endèmica i endogàmica al codi genètic d’aquell que escriu i ho sap i ho fa amb convicció”. 

Si voleu llegir la ressenya sencera, cliqueu aquí
29/06/2015
La revista Sonograma publica una ressenya d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre, de Xavier Serrahima
Josep Terrades, col·laborador de Sonograma, escriu una curta però profunda ressenya del darrer llibre de Xavier Serrahima, equiparant-lo a Calders o Monzó, "Serrahima ha creat un personatge molt proper i molt creïble, amb uns aspectes que ens fan pensar en protagonistes dels contes de Calders i Monzó. Novel·la entretinguda i propera en la mesura que l’autor juga amb un llenguatge literari i un llenguatge més col·loquial". La recomanació de Sonograma fa un repàs a la novel·la i elogia l'autor.

Si voleu llegir la ressenya sencera cliqueu aquí
20/06/2015
El suplement Llegim del Diari ARA entrevista Xavier Serrahima en motiu de la seva darrera novel·la, Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre
Jordi Nopca entrevista Xavier Serrahima, autor d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre, pel suplement de llibres Llegim del Diari ARA. 

El periodista escriu "Serrahima descriu Al pic de l’hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre com un exercici d’“antiautoficció”: “He volgut fer una novel·la que no s’assemblés en res a la meva vida, i és per això que el personatge té molts punts que són el contrari de la meva experiència vital”."

Si voleu llegir l'article sencer cliqueu aquí
11/06/2015
Canal Terrassa Vallès es fa ressò de la presentació d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre a l'Abacus de Terrassa.
Aquest dimecres 10 de juny l'Abacus de Terrassa ha acollit la presentació de la primera novel·la de Xavier Serrahima, Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre. A la presentació, a part de l'autor, hi va intervenir també Tessa Julià, autora d'El cosidor d'errades. 

Podeu llegir la notícia clicant aquí.
09/06/2015
Ràdio Star Terrassa es fa ressò de la presentació d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descnasar sota un arbre, de Xavier Serrahima a l'Abacus de Terrassa
El mitjà ràdiofònic de Terrassa recull a la seva pàgina web una notícia referent a la presentació de la primera novel·la de Serrahima, el dia 10 de juny a les 19h a l'Abacus de Terrassa. La notícia informativa detalla la sinopsis del llibre i la biografia de l'autor.

Podeu llegir la nota clicant aquí
05/06/2015
Núvol publica a primera pàgina una entrevista a Xavier Serrahima
Núvol, el digital de cultura, publica una entrevista en profunditat a Xavier Serrahima, autor d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre

Xavier Serrahima explica què l'ha portat a escriure la seva primera novel·la, que sovint s'ha titllat d'autobiogràfica, i què vol transmetre amb ella. "La literatura ens ha d’ajudar a veure el món d’una altra manera, amb uns altres ulls —els de l’autor, però també els del lector— i l’humor és una de les eines més dúctils per afrontar temes agres, políticament incorrectes.", confessa Serrahima a l’entrevistador.

Si voleu conèixer què hi ha darrera d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre, cliqueu aquí
 
24/04/2015
Xavier Serrahima parla d'Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre a Ràdio Municipal de Terrassa. 
Ràdio Municipal de Terrassa fa una edició especial de Sant Jordi i entrevista a Xavier Serrahima, que parla de la seva exitosa novel·la Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre
23/04/2015
El blog de les Bilbioteques públiques de Terrassa recomana Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre
La novel·la de Xavier Serrahima, Al pic de l'hivern ens aturàrem a descansar sota un arbre és una de les recomanacions destacades al blog de les Biblioteques públiques de Terrassa, on fan una petita ressenya del llibre i comparteixen el Booktrailer.

Podeu llegir la recomanació clicant aquí

Xavier Serrahima
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788