Assaig


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Jordi Pujol. Del relat al silenci.

Autor: Roser Pros-Roca
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 16/06/2015
ISBN: 978-84-943898-2-5
Nombre de pàgines: 368


Preu: 20,00 €

Sinopsi

El dia que el pare i l’oncle de Jordi Pujol se’l van endur d’excursió al turó de Tagamanent quan tenia uns 10 anys, poc s’imaginaven fins a quin punt la visió de l’església i les masies destruïdes pel pas de la guerra civil havia de marcar la vida d’aquell noi, que quan tenia només 16 anys es preguntava què podia fer ell per Catalunya i es mostrava disposat a tot.

La lluita antifranquista, el consell de guerra, els anys de presó a Saragossa, la fundació de Convergència Democràtica, el treball constant i tossut per conèixer Catalunya poble a poble i, sobretot, els seus 23 anys de presidència de la Generalitat han convertit Jordi Pujol en un dels personatges cabdals de la història contemporània del nostre país.

Aquest llibre no explica la biografia de Jordi Pujol, sinó la d’una Catalunya que a la dècada dels 80 demanava a crits refer-se de la dictadura. Per aconseguir-ho es va necessitar l’esforç de moltes persones. Entre elles, de manera destacada, Jordi Pujol.

Aquesta és la història d’un home que va trobar la seva vocació en un turó i que ara, després de tot, camina sol pel desert.

El llibre conté un escrit inèdit de Pujol titulat Petjades

 • Converses amb:

 • Mn. Lluís Bonet

 • Miquel Esquirol

 • Miquel Sellarès

 • Rosa Bruguera

 • Joan Rigol

 • Joaquim Ferrer

 • Carme-Laura Gil

 • Jesús Conte

 • Enric Pujol

 • Mateu Turró

 • Jordi Porta

 • Elisenda Paluzie

 • Antoni Dalmau

 • Josep Gomis

 • Josep Grau

 • Pere Macias

 • Joan B. Culla

 • Salvador Cardús

 • Jordi Panyella

 • Ernest Folch


Biografia de l'autora

Roser Pros-Roca (el Vendrell, 1971). Graduada en Humanitats per la Universitat Oberta de Catalunya, on també ha cursat estudis de Ciències Polítiques i de Comunicació.

Durant quinze anys de la seva vida professional es va dedicar a la realització de diversos programes de ràdio i televisió en diferents mitjans de la seva comarca, el Baix Penedès. Actualment és col·laboradora habitual en diversos mitjans de les comarques de Tarragona on participa com a escriptora freelance.

És autora dels llibres: El Baix Penedès (1994) i 125è Aniversari del Cor d’Infants del Vendrell (2006). També ha participat en llibres de caràcter col·lectiu com ara Calafell, el meu poble (1995) i Tarragona m’enamora (2011). La seva obra més recent és 20 converses sobre la independència de Catalunya (2014), publicada per Editorial Gregal.

Manté actius diversos blogs dedicats al món de l’art i la cultura: L’avançada de l’Art i La conspiració de la cultura reben més d’un centenar de visites diàries.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Jordi Pujol. Del relat al silenci.


18/12/2018
Un article d'Expansión destaca Jordi Pujol. Del relat al silenci
Carles M. Canals escriu un article d'opinió sobre diferents obres que li han cridat l'atenció titulat "Hay gente buena". Entre aquestes obres parla de Jordi Pujol. Del relat al silenci, de Rosa Pros-Roca, i destaca la figura del president de la Generalitat i la seva tasca per normalitzar el català i mantenir-lo. 

Podeu llegir l'article sencer tot seguit. 
30/09/2016
Joan Safont ressenya Jordi Pujol. Del relat al silenci
L'últim número de la Revista de Catalunya (264) inclou, de la mà de Joan Safont, una ressenya de més de tres pàgines sobre l'assaig de Roser Pros-Roca, Jordi Pujol. Del relat al silenci. 

Aquí sota, hi trobareu l'arxiu amb l'article complet.
15/02/2016
Roser Pros-Roca parla de Jordi Pujol. Del relat al silenci a la tertúlia d'El Matí de Catalunya Ràdio
Amb motiu de la compareixença de Jordi Pujol a l'Audiència Nacional, Roser Pros-Roca parla a Catalunya Ràdio sobre la seva darrera obra, Jordi Pujol. Del relat al silenci. El llibre recull el testimoni de 20 personalitats que han tractat de primera mà l'expresident durant la seva carrera política. 
L'autora ha compartit la tertúlia amb la presentadora, Mònica Terribas, i amb Lluís Bassets, autor del llibre La gran vergonya.


Podeu sentir la tertúlia sencera clicant aquí
27/11/2015
El Diari de Tarragona es fa ressò de la presentació de Jordi Pujol. Del relat al silenci a Reus
El Diari de Tarragona ha fet una petita ressenya sobre la presentació de l'assaig de Roser Pros-Roca, Jordi Pujol del relat al silenci, que va tenir lloc a El Círcol de Reus i que va comptar també amb la presència de l'exalcalde de Tarragona Joan Miquel Nadal.
25/11/2015
Presentació de Jordi Pujol. Del relat al silenci a Reus
Roser Pros-Roca presentarà el seu darrer llibre d'assaig al Círcol de Reus, societat cultural i recreativa, acompanyada de l'exalcalde del mateix municipi, Joan Miquel Nadal i Malé i del periodista Anton Tapia. L'acte tindrà lloc a les vuit del vespre. 

Jordi Pujol. Del relat al silenci recull el testimoni de vint personalitats que han tractat de primera mà l'expresident en diferents moments de la seva carrera política. El llibre pretén donar una visió global i en perspectiva de l'obra i la figura de Jordi Pujol. 
23/11/2015
Ràdio Ciutat de Reus entrevista Roser Pros-Roca en motiu del llibre Jordi Pujol. Del relat al silenci
El periodista Jordi Escoda ha entrevistat l'autora de Jordi Pujol. Del relat al silenci, uns dies abans que l'obra es presenti a l'emblemàtica entitat El Círcol de Reus.

Pros-Roca explica com va ser la gènesi de l'obra i revela alguns detalls de les entrevistes amb les vint personalitats que recull el llibre.  

Podeu sentir l'entrevista sencera clicant aquí
18/11/2015
Presentació de Jordi Pujol. Del relat al silenci a Tarragona
Roser Pros-Roca presentarà el seu darrer llibre d'assaig a l'emblemàtic Cafè La Cantonada de Tarragona, acompanyada de l'exalcalde del mateix municipi, Joan Miquel Nadal i Malé. L'acte tindrà lloc a les vuit del vespre. 

Jordi Pujol. Del relat al silenci recull el testimoni de vint personalitats que han tractat de primera mà l'expresident en diferents moments de la seva carrera política. El llibre pretén donar una visió global i en perspectiva de l'obra i la figura de Jordi Pujol. 
17/11/2015
El Diari de Tarragona es fa ressò de les presentacions de Jordi Pujol. Del relat al silenci a Tarragona i a Reus
Aprofitant la presència de l'exalcalde de Tarragona, Joan Miquel Nadal, el Diari de Tarragona parla de Jordi Pujol. Del relat al silenci.

Nadal presentarà el llibre de Roser Pros-Roca aquest dimecres 18 de novembre a les 19:30 al cafè La Cantonada. Per altra banda, el proper 25 de novembre, l'escriptora presentarà l'obra al Círcol de Reus. 
 
28/09/2015
El portal E-Notícies entrevista Roser Pros-Roca en motiu de la seva obra Jordi Pujol. Del relat al silenci
El periodista Bernat Capell parla amb Roser Pros-Roca sobre les diverses intervencions de personalitats relacionades amb l'expresident que apareixen en el llibre. L'autora explica breument el rerefons de les entrevistes que va recollir i el seu posicionament neutral vers la figura de Pujol.

Podeu llegir l'entrevista sencera clicant aquí
12/09/2015
Presentació de Jordi Pujol.Del relat al silenci a La Setmana del Llibre en Català
Roser Pros-Roca, autora de l'assaig Jordi Pujol. Del relat al silenci, Vint testimonis de primera mà, presentarà la seva obra a la Plaça de l'Escriptura a les 18h. La presentació gaudirà, a més, de la dinamització del periodista Lluís Reales. 
25/07/2015
Jordi Panyella, col·laborador a Jordi Pujol. Del relat al silenci, parla de les petjades del President Pujol un any després de les controvertides declaracions
"Aquells que vulguin fer una aproximació al personatge i conèixer per on transita el Jordi Pujol postconfessió han de recórrer a un llibre publicat per la periodista Roser Pros-Roca (EdGregal) on s'hi ha inclòs un petit text del president, a tall d'un pròleg que no ho és.". Amb aquestes paraules, el periodista Jordi Panyella parla de la darrera obra de Roser Pros-Roca a El Punt Avui, en motiu de l’aniversari de les declaracions de Jordi Pujol. 
 
24/07/2015
Roser Pros-Roca parla sobre Jordi Pujol. Del relat al silenci a El Matí de Catalunya Ràdio
Un dia abans que es compleixi un any de les declaracions de Jordi Pujol, el Matí de Catalunya Ràdio ha convidat la periodista Roser Pros-Roca, autora de Jordi Pujol. Del relat al silenci, a parlar de la seva obra i de la perspectiva que ha aconseguit transmetre a partir del testimoni de vint personalitats que al llarg de la seva vida han tingut tracte directe amb l'expresident. 

Clicant aquí podeu escoltar el podcast del programa. 
14/07/2015
Ramon Valls entrevista Roser Pros-Roca al programa de ràdio l'Alambí d'escriptors
L'autor d'Un río, dos márgenes és també el director del programa de Ràdio Bellveí l'Alambí d'escriptors, on va entrevistar Roser Pros-Roca l'1 de juliol passat.
L'autora de 20 converses sobre la independència de Catalunya i Jordi Pujol.Del relat al silenci, explica les motivacions que l'han encaminat cap a l'escriptura i la base periodística que li ha servit per fer unes obres on les entrevistes en són el puntal principal.

Ja podeu recuperar l'entrevista sencera clicant aquí.
09/07/2015
Roser Pros-Roca és entrevistada a Televisió de Sant Cugat
La cadena del Vallès Occidental entrevista l'autora de Jordi Pujol. Del relat al silenci. Roser Pros-Roca explica en profunditat les aportacions del llibre i què la va moure a buscar col·laboradors i escriure aquest recull de visions sobre la figura de l'expresident.

"No és un exercici laudatori de Jordi Pujol, és un exercici que intenta explicar la veritat", explica l'autora.

Podeu veure l'entrevista sencera clicant aquí
08/07/2015
Pilar Porcel i Omar ressenya Jordi Pujol. Del relat al silenci al diari digital Catalunya Lliure.

Porcel destaca que el treball de Pros-Roca va desenvolupant el pensament i les accions del President de forma metòdica i coherent. A més, afegeix que és un llibre complex però de fàcil lectura i que no et cau de les mans, ans el contrari, es llegeix amb ganes de saber-ne més.

Podeu llegir la ressenya aquí
03/07/2015
NewsCat TV, televisió online, fa una vídeonotícia sobre la presentació de Jordi Pujol. Del relat al slenci, de Roser Pros-Roca
La presentació de Jordi Pujol. Del relat al silenci a la Casa del Llibre és enregistrada i publicada en forma de notícia pel canal de televisió online NewsCat TV. La notícia dura 2'25'' i recull alguns fragments de les diverses intervencions.

Podeu veure la notícia sencera clicant aquí

 
01/07/2015
Gràcia Món publica el vídeo de Jordi Albertí llegint íntegrament el text Petjades, escrit per Jordi Pujol
Jordi Pujol va escriure un text inèdit i molt persona, titulat Petjades, pel llibre de Roser Pros-Roca, Jordi Pujol. Del relat al silenci.

Gràcia Món ha publicat un vídeo de la primera presentació del llibre, en el qual l'editor Jordi Albertí llegeix el fragment de l'expresident. 

Podeu veure el vídeo clicant aquí. 
30/06/2015
La Vanguardia i Europa Press fan una crònica de la presentació de Jordi Pujol. Del relat al silenci, de Roser Pros-Roca, feta a la Casa del Llibre de Barcelona
Sota el titular "Una exconsellera y un exjefe de gabinete de Pujol reivindican su "huella" en la historia de Catalunya" La Vanguardia i Europa Press citen diversos fragments de les intervencions de Vicenç Villatoro, Carme-Laura Gil i Jesús Conte. 

Podeu llegir la notícia sencera clicant aquí
30/06/2015
Voleu reviure la presentació de Jordi Pujol. Del relat al silenci? Gràcia Món penja el Youtube la gravació de l'acte
La televisió online del barri de Gràcia, Gràcia Món, penja al seu canal de Youtube la vídeo notícia de la presentació del darrer llibre de Roser Pros-Roca, Jordi Pujol. Del relat al silenci

La presentació va comptar amb la coordinació de Vicenç Villatoro, la intervenció de Carme-Laura Gil i de Jesús Conte, a més de la lectura d'un text inèdit de Jordi Pujol, per part del nostre editor, Jordi Albertí, i un apunt musical de cant a capella

Podeu veure la gravació sencera clicant aquí
30/06/2015
Imatges de la presentació de Jordi Pujol. Del relat al silenci
Aquest dimarts 29 de juny ha tingut lloc la presentació de Jordi Pujol. Del relat al silenci a la Casa del Llibre de la Rambla Catalunya de Barcelona.

En aquest acte hi han participat Roser Pros-Roca, autora del llibre; Jordi Albertí, director de Gregal; Vicenç Villatoro; escriptor i director del CCCB; Carme-Laura Gil, exconsellera d'Educació; i Jesús Conte, periodista.

La presentació ha comptat, també, amb un cor femení que ha amenitzat els discursos dels ponents interpretant algunes composicions d'Eduard Toldrà.  

Us en deixem un recull d'imatges.
18/06/2015
Jordi Pujol. Del relat al silenci, de Roser Pros-Roca, és notícia a la majoria de mitjans catalans
La premsa s'ha fet un ampli ressò del llibre "Jordi Pujol. Del relat al silenci", de Roser Pros-Roca. La majoria de mitjans fan èmfasi en el text inèdit "Petjades", escrit pel mateix Jordi Pujol.

Aquí teniu un recull dels principals mitjans que ho han publicat:

El SingularLa VanguardiaEl Punt Avui, l'ABCVoz PópuliDiari de GironaRegió 7Diari ARAAl diaLa información i Deia
17/06/2015
Jordi Pujol. Del relat al silenci és notícia als informatius de TV3 i de TVE a Catalunya
Aquest dimarts els informatius de TV3 i de TVE han parlat del llibre Jordi Pujol. Del relat al silenci destacant que s'hi ha inclòs un text de Jordi Pujol i Soley, el primer que escriu des de la seva inculpació al juliol de 2014.

Podeu recuperar l'informatiu de TV3 clicant aquí (a partir del minut 12:41)

Podeu recuperar l'informatiu de TVE clicant aquí (a partir del minut 6:12)
16/06/2015
Jordi Pujol. Del relat al silenci, de Roser Pros-Roca, és notícia al Telenotícies de TV3
L’informatiu destaca la importància del text inèdit "Petjades", escrit pel mateix Jordi Pujol, la primera reflexió pública que fa després de les declaracions del juliol passat.

Podeu recuperar l'entrevista clicant aquí, al minut 12:41.


 
15/06/2015
Roda de premsa sobre la publicació del llibre Jordi Pujol. Del relat al silenci
El dilluns 15 de juny celebrarem una roda de premsa al Col·legi de Periodistes de Barcelona per presentar davant els mitjans la nostra darrera publicació: Jordi Pujol. Del relat al silenci, de Roser Pros-Roca. L’autora i el nostre director, Jordi Albertí, detallaran a la premsa el contingut i el perquè d’un llibre escrit després de les declaracions d’ara fa un any de Jordi Pujol i on es troba el testimoni de vint personalitats que han tractat amb l’expresident de primera mà. 

Roser Pros-Roca
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788