Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Amb dits de molsa

Autor: Alfons Cama Saballs
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 16/10/2015
ISBN: 978-84-943898-7-0
Nombre de pàgines: 217


Preu: 18,00 €Preu e-book: 7,20 €

Sinopsi

El cos flotant d’un home sense vida a les aigües del moll de Tarragona, l’arribada d’una immigrant peruana a l’aeroport de Barajas i la primera classe de ioga d’una noia de bon veure. Vet aquí l’inici desconcertant d’aquesta novel·la.

La crisi, els paradisos fiscals, l’especulació urbanística, el món de la droga i la impunitat són elements destacats de  l’obra que aniran empenyent els seus protagonistes per camins atzarosos, imprevisibles.

En aquest context, Roxana, filla del Llac de l’Inca, compartirà amb els lectors la força de la seva passió, els sofriments que l’acompanyen i el neguit de l’enyorança. El contrapunt a la Roxana ens ve de la mà de l’Ignasi Torres, un constructor immobiliari fet a si mateix, divorciat, home contradictori, incapaç de trobar l’estabilitat amorosa.

Racons, edificis, carrers, places i barris de la ciutat de Tarragona; el Carmel barceloní; el Priorat vinícola; la Lima fosca del pisco sour o el llac sagrat de l’altiplà andí són alguns dels indrets per on transiten els personatges.Biografia de l'autor

Va néixer a Calonge (Baix Empordà) l’any 1952. Quan tenia deu anys es va traslladar a Palamós, on va residir fins que va cursar els seus estudis d’Enginyeria Industrial a Barcelona. Viu a Tarragona des de l’any 1987. Ha treballat en diferents administracions públiques.

S’inicia com a escriptor publicant El camí dels cirerers (març de 2013), una novel·la basada en els seus records d’infantesa. A finals del mateix any es dóna a conèixer en el panorama literari català amb Un pessic a l’ànima; una trama en la qual se superposen la transformació de les classes socials de l’última meitat del segle passat, l’activisme polític del final del franquisme i els sentiments dels protagonistes.

Amb dits de molsa és la seva tercera novel·la.

 
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Amb dits de molsa


15/06/2018
Constantí Ràdio entrevista Alfons Cama
Alfons Cama va participar en una de les sessions del club de lectura de Constantí, en la qual els lectors havien llegit Amb dits de molsa, una de les novel·les de Cama publicada amb Gregal i que té Tarragona com a protagonista.
L'autor explica la seva experiència amb el club de lectura, la qual qualifica com a gratificant perquè és una bona oportunitat per poder debatre sobre la novel·la i compartir idees.

Podeu escoltar l'entrevista en aquest enllaç.
22/11/2017
L’olor de la seva pell és notícia al Diari Més de Tarragona 
El diari destaca que la trajectòria de Cama com a novel·lista comença un cop es va jubilar. Fins ara, ha publicat quatre novel·les, l’última de les quals, L’olor de la seva pell, es presenta el dia 28 de novembre al Museu d’Art Modern de Tarragona. Alfons Cama sol situar les accions dels seus llibres a terres gironines (d’on prové), encara que la trama Amb dits de molsa, per exemple, succeeix a Tarragona.

Podeu llegir la notícia aquí.
25/08/2017
Presentació d'Amb dits de molsa a Altafulla
Alfons Cama presenta la seva darrera novel·la el divendres 25 d'agost, a les 19h, a la Bibliomar d'Altafulla (Parc de Voramar). L'autor estarà acompanyat de Mons Buyó, filòloga i mestra de català.
19/05/2017
Presentació d'Amb dits de molsa a Roda de Berà
Alfons Cama presenta la seva darrera novel·la el divendres 19 de maig, a les 18h, a la Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca de Roda de Berà. L'autor estarà acompanyat de l'escriptora Teresa Duch.
16/01/2017
Recull d'articles d'Alfons Cama a la revista Bagant
Alfons Cama i Saballs, autor de les novel·les Amb dits de molsa Un pessic a l'ànima, és col·laborador habitual de la revista Bagant de Santa Maria de Palautordera, on ha publicar diversos relats. Us en compartim alguns tot esperant que els gaudiu.  
A ca la modista
El motor d'aigua
Dinar d'alçada
La bèstia bagant
24/11/2016
Presentació d'Amb dits de molsa a Tarragona
A les 19h a El Corte Inglés de Tarragona
20/10/2016
Presentació d'Amb dits de molsa a Mont-roig del Camp
Alfons Cama i Saballs presenta la seva tercera novel·la a la Casa de Cultura de Mont-roig del Camp, el dijous 20 d'octubre, a les 19h. L'autor estarà acompanyat d'Assumpció Pellicer Solé, representant del Centre d'Estudis Mont-rogencs. 

Amb dits de molsa és una història d’intrigues, de passions i amors de conveniència; on la immigració plana sobre els personatges, i on la descoberta del plaer dels sentits omple mancances insospitades.
29/06/2016
Els diaris Segre i La Mañana es fan ressò de la presentació de la novel·la "Amb dits de molsa" a l'Ateneu Popular de Lleida 
Aquest passat 28 de juny Alfons Cama va presentar la seva última novel·la, Amb dits de Molsa, a l'Ateneu Popular de Lleida, i ho va fer acompanyat de la també escriptora Marta Alòs. 

Els dos diaris més importants de la demarcació, Segre i La mañana se n'han fet ressò i han publicat una fotografia de la presentació juntament amb un text explicatiu. 
29/06/2016
Presentació d'Amb dits de molsa a Montblanc
Alfons Cama Saballs presentarà la seva tercera novel·la a la Biblioteca Comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc. L'autor estarà acompanyat de l'escripor Miquel Àngel Estradé. L'acte tindrà lloc el dimecres 29 de juny a les 19h. 

Amb dits de molsa és una història d’intrigues, de passions i d'amors de conveniència. 
27/06/2016
Presentació d'Amb dits de molsa a Lleida
Alfons Cama Saballs presenta la seva tercera novel·la a l'Ateneu Popular de Ponent de Lleida, acompanyat de l'escriptora Marta Alòs. L'acte tindrà lloc el dilluns 27 de juny, a les 19h, a la Sala Nausica. 
26/04/2016
Alfons Cama guanya el VIII Premi Drac de Literatura en modalitat de prosa
Alfons Cama i Saballs, autor de dos llibres publicats per Gregal, Un pessic a l'ànima i Amb dits de molsa, ha resultat guanyador del VIII Premi Drac de Literatura en modalitat de prosa pel seu relat curt Maria Cinta.

El jurat ha guardonat l'obra de Cama per la policromia dels personatges que es van descobrint sense pràcticament descriure, per la intriga de l'argument i perquè ha emprat un llenguatge viu i directe.

Podeu llegir-ne una notícia aquí 
21/04/2016
Ràdio la Selva entrevista Alfons Cama
Alfons Cama s'enfila a l'Àtic, programa de Ràdio la Selva, per parlar de la seva darrera novel·la, Amb dits de molsa i de la seva experiència com a escriptor.

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí 
13/04/2016
Glòria Berbel ressenya Amb dits de molsa
Glòria Berbel ha publicat a la revista Bagant una ressenya de l'última obra d'Alfons Cama, Amb dits de molsa.

"Amb dits de molsa és una novel·la molt ben tramada, d'aquelles històries en què es té la sensació que es tanca el cercle, tot i que, segurament, molts lectors desitjarien que es tanqués d'una altra manera."
 
22/03/2016
TV Costa Brava es fa ressò de la presentació del llibre Amb dits de molsa a Calonge
El passat 19 de març es va presentar a Calonge la tercera novel·la d'Alfons Cama, Amb dits de molsa.Cama, ara afincat a Tarragona però nascut a Calonge, va estar acompanyat de Carme Arenes, presidenta del PEN català, plataforma per a la projecció internacional d'autors catalans. 

TV Costa Brava n'ha fet una notícia, i la podeu veure aquí
19/03/2016
Presentació d'Amb dits de molsa a Calonge
El Centre d'Estudis Calongins Colònico organitza la presentació de la darrera novel·la d'Alfons Cama. L'acte tindrà lloc a la Sala Fontova de Calonge, a les 20h. L'autor estarà acompanyat de Carme Arenes, presidenta del PEN Català.
14/03/2016
El blog La màgia dels llibres ressenya Amb dits de molsa
"L’amor, en tots els seus vessants, serà el veritable fil conductor: l’amor d’una mare per les seves filles, de les filles envers la mare; de família, el de la germana o les nebodes; l’interessat que només és moira per la cobdícia dels diners i l’estatus social; i el pur, desinteressat que només busca la companyia, l’afecte de l’altra persona, ser feliç." 

Si voleu llegir la ressenya sencera, cliqueu aquí
26/02/2016
Presentació d'Amb dits de molsa a Santa Maria de Palautordera
Alfons Cama presentarà la seva tercera novel·la a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, el divendres 26 de febrer a les 19h. L'autor estarà acompanyat d'Eduard Calver, membre de Associació Frederica Montseny, i de Glòria Berbel, escriptora. 
15/02/2016
Jesús M. Tibau recomana Amb dits de molsa
El blog de l'escriptor Jesús M. Tibau, Tens un racó dalt del món, recomana la lectura de l'última novel·la d'Alfons Cama i Saballs, Amb dits de molsa.
Jesús M. Tibau és coordinador del Club de Lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa des del desembre de 2006, i guionista i presentador del programa de televisió Tens un racó dalt del món del Canal 21 de les Terres de l'Ebre, des de març de 2010.

Podeu veure la recomanació aquí
04/02/2016
El setmanari Empordà es fa ressò de la presentació d'Amb dits de molsa a Figueres
El portal d'informació setmanal de l'Alt Empordà publica un article en el qual parla de la tercera novel·la d'Alfons Cama, Amb dits de molsa, i convoca els lectors a la presentació del dia 4 de febrer a la llibreria Low Cost de Figueres.

Si voleu llegir l'article sencer, feu clic aquí
04/02/2016
Presentació d'Amb dits de molsa a Figueres
La llibreria Low Cost de Figueres acollirà la presentació de la tercera novel·la d'Alfons Cama Saballs. L'acte tindrà lloc a les 20h. 

Amb dits de molsa és una història d’intrigues, de passions i amors de conveniència. Retrata la petja cruel de la immigració, que plana sobre les vides dels seus personatges. La novel·la posa èmfasi en les relacions humanes, i sobretot en una relació amorosa especial on la descoberta del plaer dels sentits omple mancances insospitades.
 
01/02/2016
El diari digital Figueres.com es fa ressò de la presentació d'Amb dits de molsa a la capital empordanesa
El diari digital de l'Alt Empordà Figueres.com difon la presentació que tindrà lloc el proper dimecres 4 de febrer a la llibreria Low Cost de Figueres a les 20h.
01/02/2016
Presentació d'Amb dits de molsa a Reus
Alfons Cama i Saballs presentarà la seva última novel·la al Centre de Lectura de Reus, a les 19.30h. L'autor estarà acompanyat de l'escriptora Coia Valls.  
19/01/2016
Ràdio Palamós entrevista Alfons Cama
Amb motiu de la presentació d'Amb dits de molsa a la llibreria La Gavina de Palamós, Alfons Cama ha estat entrevistat al programa Fila zero de Ràdio Palamós aquest divendres 15 de gener de 2016.

Podeu escoltar l'entrevista aquí
15/01/2016
Presentació d'Amb dits de molsa a Palamós
Alfons Cama presentarà la seva tercera novel·la a la Llibreria La Gavina de Palamós, acompanyat de l'escriptor Josep Miquel Servià. 

Amb dits de molsa és una història d’intrigues, de passions i amors de conveniència. La petja cruel de la immigració plana sobre les vides dels seus personatges. A més, l'autora relata una relació amorosa especial on la descoberta del plaer dels sentits omple mancances insospitades.
14/01/2016
Newscat.tv publica una entrevista a Alfons Cama i Saballs
El canal de notícies online entrevista l'autor calongí en motiu de la seva tercera novel·la, Amb dits de molsa

Podeu veure l'entrevista sencera clicant aquí
18/12/2015
Cope Tarragona-Reus entrevista Alfons Cama
En aquesta entrevista radiofònica, l'autor destaca la importància de la ciutat de Tarragona i les altres localitzacions de la novel·la dins la trama. També fa èmfasi en la immigració com a tema de fons de l'obra i en les relacions que s'estableixen entre els protagonistes. 

Podeu escoltar l'entrevista sencera clicant aquí
14/12/2015
El blog La veu de la ciutat publica una ressenya d'Amb dits de molsa
A més de ressenyar l’obra, Valentí Fainé publica al seu blog una entrevista a Alfons Cama, autor d’Amb dits de molsa. L’autor explica què hi ha darrera la novel·la, el treball exhaustiu que ha dut a terme per tal d’aconseguir un història ben entrellaçada i versemblant, relata algun secret de l’obra i fins i tot parla dels seus plans de futur.

Si voleu llegir l’entrevista sencera, podeu fer-ho clicant aquí
 
10/12/2015
El blog Quadern de mots ressenya Amb dits de molsa
Amb dits de molsa és una novel·la realista, de sentiments i paisatges. Tres personatges, tres escenaris i tres maneres de viure i d’entendre la vida que, de manera subtil i elegant l’autor anirà teixint fins ajuntar-les, en un camí on les relacions humanes, la immigració i l’amor acompanyen la trama."

Amb aquestes paraules, Carme Paret, creadora de Quadern de mots, ressenya la tercera novel·la d'Alfons Cama, Amb dits de molsa.

Llegiu-la sencera aquí
07/12/2015
El Diari de Tarragona publica una ressenya d'Amb dits de molsa
Aprofitant la presentació de la novel·la a Tarragona, el mitjà ressenya la tercera novel·la d'Alfons Cama i Saballs. L'article fa èmfasi en la ciutat de Tarragona, que dins la novel·la esdevé un personatge més. Recull les paraules de l'autor durant la presentació, en la qual afirmava que la seva intenció és que "el lector es transporti directament als carrers mentre llegeix la novel·la, que s'imagini que està passejant per la Rambla, que toca ferro passant pel Passeig de les Palmeres, que baixa fins a la platja del Miracle passant per Robert Aguió...". 

El mitjà defineix la novel·la com "una història d'intriga, de relacions humanes i amoroses de conveniència, una història de sentiments profunds i relacions sensuals. Una història real però fictícia. Una història que no és tràgica, sinó realista”.

Podeu llegir la ressenya sencera clicant aquí
 
02/12/2015
Ràdio FeM Girona entrevista Alfons Cama
Francesc Sánchez Carcassés ha entrevistat Alfons Cama en el programa A punt de solfa de Ràdio FeM Girona. Durant l'hora de conversa, Cama ha pogut explicar a bastament tots els secrets de la seva última obra. Escolteu-la aquí
02/12/2015
Presentació d'Amb dits de molsa a Tarragona
Alfons Cama presenta la seva darrera novel·la acompanyat de Magí Sunyer, escriptor i professor de literatura catalana a la Universitat Rovira i Virgili. L'acte forma part del cicle Tardor Literària de Tarragona i tindrà lloc a la Sala del Museu d'Art Modern a les 19h. 
01/12/2015
El Punt Avui fa un article sobre Amb dits de molsa
El Punt avui d'aquest dimarts 1 de desembre dedica un article, de la mà de Xavier Castillón, a l'última novel·la d'Alfons Cama, Amb dits de molsa. A més, també aprofita per parlar de la presentació del llibre que es va fer aquest dilluns 30 de novembre a la llibreria 22 de Girona.

Podeu llegir-lo aquí
01/12/2015
TVGirona entrevista Alfons Cama
El programa Té de tot, de TV Girona, ha dedicat l'entrevista d'aquest dilluns 30 de novembre a Alfons Cama, aprofitant la presentació de la seva última novel·la, "Amb dits de molsa", a la capital gironina.

Podeu escoltar-la sencera aquí
30/11/2015
Presentació d'Amb dits de molsa a la Llibreria 22 de Girona
Alfons Cama i Saballs presentarà la seva darrera novel·la acompanyat del també escriptor Josep Maria Fonalleras. L'acte tindrà lloc a la Llibreria 22 a les 20h.

Amb dits de molsa és una novel·la ambientada principalment a Tarragona, una història d'intrigues, de passions i amors de conveniència. La petja cruel de la immigració plana
sobre les vides dels seus personatges i es culmina en una relació amorosa especial on la descoberta del plaer dels sentits omple mancances insospitades.
12/11/2015
Presentació d'Amb dits de molsa a la Llibreria Ona de Gràcia
La darrera novel·la del palamosí resident a Tarragona Alfons Cama i Saballs, es presentarà per primera vegada a la Llibreria Ona de Gràcia. L'autor comptarà amb la presència de la periodista Rita Marzoa. L'acte tindrà lloc a les set de la tarda.

Amb dits de molsa és una història d’intrigues, de passions i amors de conveniència. La petja cruel de la immigració plana sobre les vides dels seus personatges. Una relació amorosa especial on la descoberta del plaer dels sentits omple mancances insospitades.
10/11/2015
Jordi Serra ressenya Amb dits de molsa, d'Alfons Cama
Aquest setmana hem dedicat l'entrada al bloc a una de les nostres últimes novetats, que ens arriba de la mà de l'escriptor calongí, però establert a Tarragona, Alfons Cama Saballs. Cama va començar el seu camí com a escriptor el març de 2013 i aquesta que presentem avui, Amb dits de molsaja és la seva tercera novel·la. 

Jordi Serra i Garrido, autor del recull de relats La cantonada i del llibre de poesia Desig de llum i d'ombran'ha fet una excel·lent ressenya. 

Llegiu-la clicant aquí

Alfons Cama Saballs
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788