Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Descalça

Autor: Jordi Romeu Carol
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 17/11/2015
ISBN: 978-84-944762-0-4
Nombre de pàgines: 304


Preu: 18,00 €Preu e-book: 7,20 €

SinopsiLa Cinta retorna al seu mas d’infantesa després de més d’una dècada d’haver-lo abandonat. Ho fa acompanyada del seu fill, el Francesc, de set anys, i de la seva mare, massa gran per ajudar-la. Pren aquesta decisió per recuperar la vida, per deixar enrere el passat i per començar un nou camí, encara que no sap on la durà. És conscient de les dificultats amb què es trobarà, que res no serà com abans, que haurà de tirar endavant en un mas que cau lluny de tot i de tothom i viure d’uns camps erms que fa anys que no produeixen. Malgrat tot, lluitarà per allò que ha desitjat sempre: ser lliure, no dependre dels altres, marcar el seu propi destí. 

Aquesta és la història d’una dona lluitadora que haurà de sobreviure enmig del no-res; d’una dona tenaç que tira endavant sense fer soroll, de manera discreta. És un homenatge a la dona del camp català, que ha estat oblidada per la història i arraconada per un silenci injust.

La novel·la, a través dels seus personatges, mostra, sense idealitzar-la, la vida al camp català a mitjans segle XX, a cavall de la revolució agrària i de l’abandonament de les zones rurals.Biografia de l'autor

Jordi Romeu Carol (Sant Pere de Riudebitlles, Alt Penedès, 1978). Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i en Publicitat i Relacions Públiques, és bomber de professió des de 2003 i es dedica a escriure des de 2009.

La seva primera novel·la publicada, Petonets pels puestus o a la recerca de l’amor sincer, va rebre el XXII Premi de Narrativa Vila de l’Ametlla de Mar. Actualment és al mercat en la seva tercera edició.

De Descalça, l’autor n’accentua la tasca feta de recerca i de recuperació, a través de descripcions literàries, d’algunes de les feines del camp i de la manera de viure del seu entorn. S’ha de dir, però, que li ha resultat relativament fàcil, ja que viu en un poble on l’activitat agrícola sempre hi ha tingut una presència constant. En tot moment, ha intentat inserir les tasques tradicionals del camp a la trama de la novel·la amb la mateixa

naturalitat que les vivien a l’època que retrata.
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Descalça


01/12/2016
Presentació de Descalça a Terrassa
Jordi Romeu presenta la seva novel·la a l'Ateneu Terrassenc, el dijous 1 de desembre a les 19.30h. L'autor estarà acompanyat de  Montserrat Domènech.

 
02/11/2016
Presentació de Descalça a Sant Feliu de Llobregat
A les 19h a la Biblioteca Montserrat Roig
09/09/2016
Jordi Romeu Carol signarà Descalça a La Setmana del Llibre en Català
Divendres 9 de setembre, a les 18h, Jordi Romeu serà a la caseta 32 de l'Editorial Gregal, dins La Setmana del Llibre en Català, on signarà exemplars de la seva darrera novel·la, un homenatge a la dona treballadora del camp català. 
06/05/2016
Presentació de Descalça a Mataró
Jordi Romeu Carol presentarà la seva darrera novel·la publicada, Descalça, a la Biblioteca Pompeu Fabra de Mataró, acompanyat d'Àngels Juvany. L'acte tindrà lloc a les 19h.
21/04/2016
El magazine digital Surt de casa recomana Descalça
Surt de casa s'ha proposat recomanar per a aquest Sant Jordi deu novetats editorials d'autors penedesencs. D'entre els escollits, hi ha un dels nostres autors, Jordi Romeu, amb la seva novel·la Descalça. 

Podeu veure les recomanacions aquí
21/04/2016
Presentació de Descalça a Vilafranca del Penedès
Jordi Romeu presenta la seva novel·la a la Biblioteca Torras i Bages, acompanyat de l'escriptor José Matas. 

Descalça és un retrat viu del món rural a mitjans segle XX i un homenatge a la dona treballadora del camp català durant massa temps silenciada per la història.
21/04/2016
Presentació de Descalça a Berga
Jordi Romeu presenta la seva novel·la a la Biblioteca de Berga Vinyes i Cluet de Berga, acompanyat de l'Albert Navarrete, a les 20h.

Descalça és un retrat viu del món rural a mitjans segle XX i un homenatge a la dona treballadora del camp català durant massa temps silenciada per la història.
15/04/2016
Presentació de Descalça a Sant Sadurní d'Anoia
Jordi Romeu Carol presentarà la seva darrera novel·la publicada a la Biblioteca Bosch de Noia, a les 20h. L'autor estarà acompanyat del professor de literatura Martí Ribas.

Descalça és un retrat viu del món rural a mitjans segle XX i un homenatge a la dona treballadora del camp català durant massa temps silenciada per la història.
13/04/2016
Presentació de Descalça a Tortosa 
Jordi Romeu Carol presentarà la seva darrera novel·la a la Llibreria La 2 de Viladrich, a les 19h. L'autor estarà acompanyat de la professora de literatura Marisol Herreros. 
 
04/04/2016
Gràcia Món publica un vídeoreportatge sobre la presentació de Descalça a la Llibreria Ona
Si us vau perdre la presentació de la darrera novel·la de Jordi Romeu Carol a la Llibreria Ona de Gràcia, podeu veure'n els millor moments a través del vídeo de Gràcia Món clicant aquí
31/03/2016
Presentació de Descalça a Gràcia
Jordi Romeu presentarà la seva novel·la a la llibreria Ona de Gràcia, a les 19h. L'autor estarà acompanyat de Pep Planas.
18/03/2016
Presentació de Descalça a Caldes de Montbuí
Jordi Romeu presentarà la seva novel·la a Biblioteca Municipal de Caldes de Montbuí, a les 20h. L'autor estarà acompanyat de Núria Cucarella. 
14/03/2016
El diari 3 de 8 publica una ressenya de Descalça
La periodista Anna Ruíz Mestres ressenya la darrera novel·la publicada de Jordi Romeu Carol. 
"En l’obra descobrireu un J. Romeu, que coneix el  món rural que hi descriu. La precisió lèxica i el domini de les feines del camp esdevenen un exercici impactant de vocabulari com ho és J.Ruyra en els ormeigs del mar."


 
11/01/2016
El blog Tu mateix llibres publica una ressenya de Descalça
"Aquesta és una novel·la que s'ha de llegir amb calma per assaborir-ne els detalls. Jorid Romeu, amb capítols curts i un llenguatge planer però alhora amb un estil molt acurat, ens transporta al món rural de mitjans segle XX."

Per llegir la ressenya sencera, feu clic aquí
07/01/2016
BLOG | Entrevista a Jordi Romeu
Aquesta setmana dediquem l'entrada al blog a Jordi Romeu Carol amb motiu de la recent publicació de la seva novel·la Descalça.

Us deixem amb l'enllaç al blog: http://goo.gl/ta9Dhx
 
21/12/2015
Auva.cat publica una ressenya de Descalça
El portal d'informació cultural ha ressenyat la darrera novel·la de Jordi Romeu Carol. 

"De Descalça, l’autor n’accentua la tasca feta de recerca i de recuperació, a través de descripcions literàries, d’algunes de les feines del camp i de la manera de viure del seu entorn. S’ha de dir, però, que li ha resultat relativament fàcil, ja que viu en un poble on l’activitat agrícola sempre hi ha tingut una presència constant. En tot moment, ha intentat inserir les tasques tradicionals del camp a la trama de la novel·la amb la mateixa naturalitat que les vivien a l’època que retrata."

Podeu llegir la ressenya sencera clicant aquí
17/12/2015
L'informatiu de TV Vilafranca parla de Descalça
Amb motiu de la presentació del llibre a l'Agrícol de Vilafranca del Penedès, L'informatiu de la Televisió de Vilafranca ha dedicat una peça al llibre Descalça amb entrevista inclosa al seu autor, Jordi Romeu Carol.

Podeu visualitzar-ho aquí, a partir del minut 17:45
15/12/2015
Presentació de Descalça a Barcelona
Jordi Romeu Carol presenta la seva darrera novel·la a La Casa del Llibre de Passeig de Gràcia a les 19h. Estarà acompanyat de l'escriptora Maria Vilanova i Vila-Abadal, i de l'actor Ernest Serrahima, que llegirà uns fragments de l'obra. 

Descalça és un retrat viu del món rural a mitjans segle XX i un homenatge a la dona treballadora del camp català durant massa temps silenciada per la història. La protagonista, la Cinta, retorna al seu mas d’infantesa després de més d’una dècada d’haver-lo abandonat. Ho fa acompanyada del seu fi ll, el Francesc, de set anys, i de la seva mare, massa gran per ajudar-la. Pren aquesta decisió per recuperar la vida, per deixar enrere el passat i per començar un nou camí, encara que no sap on la durà.
14/12/2015
El diari 3devuit es fa ressò de la publicació de Descalça
Amb motiu de la presentació que se'n fa aquest dilluns 14 de desembre, el diari 3devuit es fa ressò de la publicació del segon llibre de l'autor de Sant Pere de Riudebitlles, Jordi Romeu i Carol.

A l'article s'explica que la presentació tindrà lloc aquest dilluns a les 20h a l'Agrícol de Vilafranca i també s'aprofita per fer una pinzellada al fil argumental de la novel·la.
14/12/2015
Presentació de Descalça a Vilafranca del Penedès
Jordi Romeu Carol presenta la seva darrera novel·la acompanyat de l'advocat Pep Quelart. L'acte tindrà lloc a l'Agrícol de Vilafranca, a les 20h. 

Descalça és un retrat viu del món rural a mitjans segle XX i un homenatge a la dona treballadora del camp català durant massa temps silenciada per la història.
12/12/2015
Presentació de Descalça a Sant Pere de Riudebitlles
Jordi Romeu Carol persentarà Descalça al seu poble natal, Sant Pere de Riudebitlles. L'acte tindrà lloc a la Biblioteca Maria Àngels Torrents a les 12h. L'autor estarà acompanyat de l'escriptor Jaume Felipe. 
11/12/2015
Ràdio Vilafranca entrevista Jordi Romeu Carol
L'autor de Descalça parla de la novel·la al programa Penedès Gamma Extra. Explica el procés de creació que ha seguit per escriure-la, la gènesi del personatge, el significat del títol i moltes més particularitats de l'obra. 

Si voleu saber-ne tots els detalls, podeu escoltar l'entrevista clicant aquí (11/12/2015 de 10h a 11h del matí). 
10/12/2015
NewsCat TV entrevista Jordi Romeu
El programa Món de llibres de NewsCatTV recomana avui la lectura de Descalça. Per fer-ho, dediquen una entrevista de sis minuts al seu autor, el riudebitllenc Jordi Romeu.

Si voleu veure l'entrevista feu clic aquí
27/11/2015
Presentació de Descalça a Sant Feliu de Guíxols
Jordi Romeu Carol, autor de Descalça, presentarà la seva darrera obra a la Biblioteca Municipal de Sant Feliu de Guíxols. L'acte serà a les 19h. 

Descalça és un retrat viu del món rural a mitjans segle XX i un homenatge a la dona treballadora del camp català durant massa temps silenciada per la història. La protagonista, la Cinta, retorna al seu mas d’infantesa després de més d’una dècada d’haver-lo abandonat. Ho fa acompanyada del seu fi ll, el Francesc, de set anys, i de la seva mare, massa gran per ajudar-la. Pren aquesta decisió per recuperar la vida, per deixar enrere el passat i per començar un nou camí, encara que no sap on la durà.
26/11/2015
Presentació de Descalça a Girona
Jordi Romeu presenta la seva darrera novel·la, Descalça, a la Llibreria Cafè Context de Girona. L'acte tindrà lloc a les 20h i l'autor estarà acompanyat de l'editor Jordi Albertí.

Descalça és un retrat viu del món rural a mitjans segle XX i un homenatge a la dona treballadora del camp català durant massa temps silenciada per la història.

Jordi Romeu Carol
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788