Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Turbulències

Autor: Domènec Jofresa Vellsolà
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 3
Data de publicació: 19/01/2016
ISBN: 978-84-944762-5-9
Nombre de pàgines: 404


Preu: 19,50 €

Sinopsi

Aquesta és una novel·la que dóna voltes a la vida, als amors i turbulències del jove aviador Albert Puigmoltalt i dels seus companys durant els primers anys del franquisme; una vida molt marcada per la seva família. També hi tenen un notable interès les seves estades a Alemanya.

L’autor ha tingut molta cura de ser precís en la descripció dels personatges i en tot el context històric de l’època.

L’obra es mou entre la introspecció, la filosofia de la vida, el costumisme i la trama política i policíaca. Presenta moments de forta intensitat emocional i, fins i tot, dramàtica, protagonitzats pels familiars més directes del protagonista.

Els personatges secundaris tenen un rol destacat en el cos de l’obra, ja que hi aporten aspectes fonamentals com són la descripció dels ambients aeronàutics, les seves escenes de vol, o les reflexions entorn de l’ètica i l’obediència.

La pretensió de l’autor no és fer un acurat retrat de la postguerra espanyola, però sí fer reviure els aspectes més emocionals d’aquells anys grisos a través, sobretot, de la singularitat d’alguns personatges de segona fila, que destaquen en la mediocritat general.Biografia de l'autor

Domènec Jofresa i Vellsolà va néixer a Terrassa el 14 de febrer de 1931, en el si d’una família de classe mitjana.

Va cursar estudis d’Economia i de Tècnica Tèxtil a la ciutat vallesana, acreditats amb els títols de Perit i Professor Mercantil. També es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona.

Posteriorment, va iniciar Ciències Polítiques a la Universitat Complutense de Madrid i el Doctorat en Dret Constitucional a la de Barcelona, estudis que, per raons familiars greus, no va poder concloure. També va obtenir del IESE (Universitat de Navarra), els diplomes de PADE i PDADE, que li van permetre seguir millorant el seu bagatge intel·lectual, i li van possibilitar assolir càrrecs de màxima responsabilitat en importants empreses del país.  

Tanmateix, tant o més important que el seu currículum formatiu és el seu esperit de curiositat i el sentiment del deure social i polític que l’ha caracteritzat. El primer aspecte explica que complementés els seus estudis amb altres relacionats amb el món de la comunicació, la meteorologia, l’aeronàutica i els idiomes. El segon va determinar que ostentés l’alcaldia de Terrassa durant els anys de la Transició Democràtica.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Turbulències


07/03/2019
El Diari de Terrassa es fa ressò de Turbulències
El passat 5 de març es va presentar Turbulències, de Domènec Jofresa, al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. El diari del municipi es va fer ressò de l'acte. 

Podeu llegir la notícia a l'arxiu adjunt. 
05/03/2019
Presentació de Turbulències a Terrassa
Domènec Jofresa presentarà la novel·la Turbulències acompanyat del mecànic d'aviació Ricard Miguel Vidal. L'acte serà al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya el 5 de març a les 18.30 h. 
21/06/2016
La Librería de Cazarabet entrevista Domènec Jofresa
La conversa ha girat al voltant de la novel·la de Domènec Jofresa, Turbulències.

"Sempre he estat molt personal escrivint, i potser vivint, i el producte d'aquesta manera de ser, ben segur, queda reflectit en els meus escrits i en les meves novel·les", diu Jofresa.

Llegiu l'entrevista sencera aquí

 
26/04/2016
El suplement Cultura/s de La Vanguardia menciona l'obra Turbulències en la selecció de narrativa de Sant Jordi
El suplement Cultura/s del diari La Vanguardia d'aquest passat 23 d'abril, dia de Sant Jordi, ha inclòs la novel·la de Domènec Jofresa i Vellsolà, autor de Turbulències, en la selecció de narrativa per al dia de Sant Jordi.

 
11/04/2016
Diari de Terrassa parla de Turbulències
El Diari de Terrassa d'aquest dimarts 5 d'abril inclou un article de Santi Palos sobre el llibre Turbulències, de Domènec Jofresa i Vellsolà, amb motiu de la presentació que va tenir lloc als Amics de les Arts de Terrassa amb la participació de Jordi Albertí, Vicenç Villatoro i el propi autor. 

Jofresa va ser alcalde de Terrassa durant els anys de la transició, concretament des del setembre de 1977 a l'abril de 1979. 
01/04/2016
Presentació de Turbulències a Terrassa
Domènec Jofresa presentarà la seva novel·la Turbulències a l'entitat Els Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, el divendres 1 d'abril a les 19h. 

L'autor estarà acompanyat de l'escriptor Vicenç Villatoro. 

Domènec Jofresa Vellsolà
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788