Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Sota les llambordes, la platja

Autor: Núria Borrut Mulet
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 16/02/2016
ISBN: 978-84-945091-0-0
Nombre de pàgines: 260


Preu: 19,50 €

Sinopsi

Una editorial parisenca, després de la mort de Sissi Rodoreda, fotògrafa de premsa amb qui havia mantingut vincles professionals, decideix publicar un llibre de les seves instantànies per homenatjar-la. Per fer-lo, escullen les millors que va fer a París mentre participava en els Fets de Maig de 1968, quaranta anys abans.

Una de les responsables de l’edició, familiar de la reportera, aconsegueix un diari que ella va escriure anys abans de morir. Aquests textos comencen deixant constància d’aquells esdeveniments i acaben el 1977, poc després de l’assassinat d’Ulrike Meinhof i d’altres membres de la RAF, una cèl·lula d’extrema esquerra.

Gràcies a aquests escrits i a l’interès de l’editora per conèixer com era Sissi, el lector descobrirà diferents facetes de la reportera. D’una banda, la relació íntima que va mantenir amb una periodista parisenca i, de l’altra, l’abnegació amb què es va dedicar a la seva vida professional, circumstància que li va permetre viure i documentar nombrosos fets de la història mundial, entre altres la Guerra del Vietnam, els cops d’estat a Xile, Argentina i Cambodja, el festival de música de Woodstock de 1969...

El jurat que va premiar aquesta obra va considerar-la unànimement com un cant a la llibertat i a la possibilitat de les utopies.Biografia de l'autora

Núria Borrut i Mulet (Barcelona, 1958), pintora i escriptora, és llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. També ha estudiat Belles Arts a la Universitat Sant Jordi de Barcelona i tècnica narrativa a l’Aula de Lletres i a l’Escola d’Escriptura i Humanitats de l’Ateneu Barcelonès. Fins a la dècada dels noranta va impartir classes d’Història de l’Art. És membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

Ha publicat Greta (2003), Virgínia o les flames (2004), L’ombra del llorer, XII Premi de Narrativa Ciutat d’Eivissa (2004), Petites Mentides, Premi de Narrativa Vila de Lloseta (2005), Lluny de la terra encesa (2012), Tablinum, confessions d’una esclava de Tàrraco (2013), Illa Godwin (2014), Els ossos de la terra (2014), La llum amb què sorprenen les paraules (2014).

Amb aquesta obra, va merèixer el IV Premi Gregal de Novel·la, atorgat l’octubre de 2015.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Sota les llambordes, la platja


09/09/2017
Acte de commemoració dels cinc anys del Premi Gregal.
Dissabte 9 de setembre, a les 20 h, dins del marc de La Setmana del Llibre en Català celebrem els cinc anys del Premi Gregal amb un acte de commemoració.
A l'acte participaran els premiats de les cinc edicions i estarà moderat per l'editor Jordi Albertí.
15/06/2017
Presentació de Sota les llambordes, la platja a Barcelona
Núria Borrut presenta la seva novel·la històrica el dijous 15 de juny, a les 19h, a l'Institut Francès de Barcelona. L'autora estarà acompanyada de l'historiador Francesc Marco-Palau. 
13/06/2017
El blog La veu de la ciutat ressenya Sota les llambordes, la platja
El periodista Valentí Fainé analitza l'obra de Núria Borrut i posa èmfasi, sobretot, en la combinació de fets històrics amb la trama de ficció. 

"Amb Sota les llambordes, la platja, Núria Borrut ha escrit un relat que, barrejant de manera efectiva ficció i realitat, ha aconseguit que la novel·la es pugui llegir com un reportatge gràfic i testimonial d’una època. Uns temps plens de canvis que, en certa manera, capgiraren el món, o com a mínim, sacsejaren la consciència d’uns quants. Una bona lectura."

Podeu llegir l'entrada al blog clicant aquí.
20/09/2016
Presentació de Sota les llambordes, la platja a l'Ateneu Barcelonès
Núria Borrut presentarà la seva darrera novel·la el dimarts 20 de setembre, a les 19h a la Sala Segarra de l'Ateneu Barcelonès. L'autora estarà acompanyada dels ponents Isidre Grau, escriptor, i Francesc Sánchez, historiador. 
14/07/2016
Directe.cat publica una ressenya de Sota les llambordes, la platja
Ramon Moreno ha publicat a Directe.cat una ressenya de Sota les llambordes la platja, l'obra guanyadora del IV Premi Gregal de Novel·la.

"El llibre és un recorregut per aquella època de grans esperances i també d'enormes desil·lusions, quan semblava que tot era possible, però, realment, tot plegat va ser una frustració. Núria Borrut, experimentada escriptora, ens ofereix un relat intens en els sentiments i dinàmic en el relat d'una època meravellosa. En definitiva, més enllà dels fracassos col·lectius, la revolució perviu en cada persona i en el seu tarannà personal."

Podeu llegir la ressenya sencera aquí 
21/06/2016
La Librería de Cazarabet entrevista Núria Borrut
L'autora de Sota les llambordes, la platja, IV Premi Gregal de Novel·la, Núria Borrut ha estat entrevista per la Librería de Cazarabet.

"Escric per comunicar idees i sentiments, imaginar allò que jo no podré viure, viure altres vides, al capdavall, i explorar l'ànima humana, també la seva estupidesa..."

Podeu llegir l'entrevista sencera aquí
20/06/2016
Surtdecasa.cat publica una videoressenya de Sota les llambordes, la platja
Aquesta setmana Jordi Romeu presenta Sota les llambordes, la platja a la seva secció Esgarrinxades utòpiques del magazine digital Surtdecasa.cat.

Amb aquesta novel·la recorrem bona part dels aixecaments populars contra el poder establert que van succeir al món durant les dècades dels anys seixanta i setanta el segle vint.

Podeu veure-ho aquí
30/05/2016
La revista Sonograma ressenya Sota les llambordes, la platja
En el suplement de llibres i discos, la revista Sonograma publica una ressenya de la darrera novel·la de Núria Borrut.

"La formació pictòrica de l’autora es manifesta en un estil literari precís i àgil, lluminós i detallista; un discurs narratiu directe i valent que captiva al lector, ric en detalls, que et permet, ràpidament, entrar en la novel·la i fer-te amb els personatges."

Podeu llegir l'article sencer clicant aquí
23/05/2016
Presentació de Sota les llambordes, la plajta a Cardedeu 
Núria Borrut presentarà la seva darrera novel·la sobre els fets del Maig del 68 al Casal de la Gent Gran de Cardedeu. L'acte tindrà lloc a les 20h i ha estat organitzat per l'Aula de Cultura de Cardedeu i el Taller d'Escriptura TEC-CA. A més de Sota les llambordes, la platja, també es presentarà la novel·la La néta d'Adam, de Patricia Gabancho.
11/04/2016
Núria Borrut és entrevistada al programa La ciutat dels llibres de TV Girona
Amb motiu de la publicació de Sota les llambordes, la platja, obra guanyadora del IV Premi Gregal, Jordi Grau ha entrevistat Núria Borrut al programa La ciutat dels llibres de TV Girona.

Podeu veure l'entrevista aquí
07/04/2016
Presentació de Sota les llambordes, la platja a Girona
Núria Borrut presentarà la seva desena publicació, Sota les llambordes, la platja, acompanyada de l'escriptor Carles McCragh. L'acte tindrà lloc el dijous 7 d'abril, a les 19h a la Sala d'Actes Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona. 
17/03/2016
El Punt Avui ressenya Sota les llambordes, la platja 
El Punt Avui, de la mà de Mar Camps, fa una entrevista/ressenya a Núria Borrut, autora de Sota les llambordes, la platja, novel·la amb la qual va merèixer el IV Premi Gregal de Novel·la.

"El llibre és un cant a la rebel·lia i un reconeixement atrevit a la figura de Meinhof. Avui, gairebé cinquanta anys després del 1968, Borrut insisteix que cal lluitar per una societat més justa: “El món no ha canviat gaire des dels anys seixanta, ens hem de queixar més.”

Llegiu l'article sencer aquí
29/02/2016
El blog Quadern de mots ressenya Sota les llambordes, la platja
"Núria Borrut ha aconseguit fer fluir, amb passió, les dades de manera neta, no hi fan nosa, desfilen i es llegeixen com a part integrada del relat i és perceben – o viuen-, amb la mateixa sensació en que la Sissi les ha descrit". Amb aquestes paraules, el blog destaca el lligam entre la història i la ficció, que s'entrellacen durant tot la novel·la. 

Podeu llegir la ressenya sencera clicant aquí
26/02/2016
Gràcia Món publica un reportatge de la presentació de Sota les llambordes, la platja a La Casa del Llibre
La televisió online de Gràcia recull en vídeo els fragments més destacats de la presentació de la darrera novel·la de Núria Borrut. 
En l'acte van intervenir-hi l'escriptor Isidre Grau, l'editor Jordi Albertí i l'autora. 

Podeu veure el vídeo clicant aquí
23/02/2016
Presentació de Sota les llambordes, la platja a La Casa del Llibre de Barcelona
El IV Premi Gregal de Novel·la, Sota les llambrodes, la platja, es presentarà a La Casa del Llibre de Rambla Catalunya. L'autora, Núria Borrut Mulet, estarà acompanyada de l'escriptor Isidre Grau.
L'acte tindrà lloc a les 19h. 

Sota les llambordes, la platja narra la història de dues periodistes que descobreixen l’amor i la passió pel seu ofici en el marc de la revolta del Maig del 68 a París. L'obra repassa diversos fets de la Història Contempòrania mundial, des del Maig de 68 fins als assassinats dels membres de la Baader-Meinhof a Stammheim, Alemanya.

Núria Borrut Mulet
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788