Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Una sola mirada

Autor: Mario Merchán
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 31/05/2016
ISBN: 978-84-945091-7-9
Nombre de pàgines: 384


Preu: 19,50 €

Sinopsi

Aquesta és una novel·la sobre l’amistat, l’amor i la recerca de sentit a la vida. És també una exploració sobre la profunditat de la mirada humana. Però, per damunt de tot, és una reflexió sobre el fet inevitable de morir-se, potser el darrer tabú del nostre temps.

El protagonista s’hi enfronta a través de l’accident patit pel seu millor amic i acaba descobrint el que és, també potser, el darrer secret de l’obra de Gaudí. El mateix protagonista ens explica aquesta descoberta, tot i que dubta sobre si allò que va viure va ser real o somniat. Amb l’empremta vital de la Sagrada Família, els pensaments i els records flueixen i els salts temporals entre present i passat, entre Barcelona i l’Àfrica, se succeeixen de forma trepidant. Després d’haver viscut vint anys al continent africà, torna a Barcelona amb la intenció d’esclarir les raons de la pèrdua dels seus dos millors amics i la dona a qui tots tres havien estimat.

A través de la mirada d’una noia, espera trobar el Sant Jordi que Gaudí va erigir al Park Güell, a la vista de tothom, però que ningú, tret d’ella, no ha sabut veure encara.Biografia de l'autor

Mario Merchán Andrés (Barcelona, 1972) va créixer al barri del Camp d’en Grassot, Gràcia, a mig camí del Park Güell i la Sagrada Família. Es llicencià en Enginyeria Industrial (1996) i treballà com a consultor energètic. Compaginà les activitats professionals amb la vinculació a entitats naturalistes, fet que el portà a visitar l’Àfrica en diverses ocasions. El 2005 es traslladà a Anglaterra, on obtingué un màster en Estudis per al Desenvolupament per la Universitat de Manchester (2006), la qual cosa li permeté dedicar-se a la promoció de les energies netes i renovables a l’àmbit de la cooperació internacional. Durant la darrera dècada ha treballat per a les Nacions Unides a Viena i per a la cooperació alemanya a Rwanda i a Moçambic.

Una sola mirada és la seva primera novel·la. Amb ella, lliga experiències de joventut amb les vivències a l’Àfrica, unes i altres marcades per la proximitat sentimental a aquelles dues grans obres de l’arquitectura universal a mig camí de les quals va créixer.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Una sola mirada


15/07/2016
El Diari Ara es fa ressò de la publicació d'Una sola mirada
La novel·la de Mario Merchán Andrés apareix a la secció L'Aparador del Diari Ara dins el suplement Arallegim.  
14/07/2016
Presentació d'Una sola mirada a Barcelona
Mario Merchán Andrés presentarà la seva novel·la a la Llibreria Claret de Barcelona, acompanyat de l'expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol. L'acte tindrà lloc a les 19h, a la Sala Pere Casaldàliga. 

Una sola mirada és una novel·la intimista i reflexiva. Gira entorn de l’amistat, l’amor i la recerca de sentit. Traça un periple entre Barcelona i l’Àfrica per revelar el darrer secret de Gaudí.

Mario Merchán
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788