Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Quan no érem ni onze

Autor: Josep Bobé
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 28/06/2016
ISBN: 978-84-945091-8-6
Nombre de pàgines: 270


Preu: 18,00 €

Sinopsi

L’Ona, amb motiu de la restauració d’un pis familiar, troba un manuscrit de l’Eloi Junqueres, el seu rebesavi, periodista d’esports en actiu des de finals del segle XIX fins al 1938. Aquests textos porten com a títol Apunts diaris del Foot-Ball Club Barcelona i en ells narra la història del club, una crònica dels orígens d’aquest esport a la ciutat amb esment especial al període 1899-1900, el primer del Futbol Club Barcelona. 

El diari de l’Eloi Junqueres posa de manifest l’amistat que l’unia amb el primer president del club, el suís Walter Wild, fet que li va permetre esdevenir el cronista principal d’aquell temps i deixar constància en els seus escrits de dates i fets fins ara desconeguts del públic en general. 

A través de l’obra, el lector també podrà descobrir el neguit d’una ciutat, Barcelona, que enderroca les muralles que la tenallaven, comença la construcció d’infraestructures pròpies d’una metròpoli i fa tot el possible per atraure estrangers a la ciutat. Una memòria de Barcelona que s’hauria de preservar.

Biografia de l'autor

Josep Bobé va néixer el juny de 1962 al barri del Guinardó de Barcelona, però als catorze anys ja es va traslladar a viure al barri de Sant Antoni, on encara resideix. Tot i cursar estudis a la facultat d’Història de la UB, la seva vida professional ha estat sempre vinculada al món de l’interiorisme comercial, activitat pròpia d’un negoci familiar. 

El primer record que guarda del Barça correspon a la final de Copa del 1968, a l’estadi Santiago Bernabéu, amb Franco a la llotja, en la coneguda popularment com «la final de les ampolles». Al Camp Nou, disposa de les localitats que ja ocuparen en la inauguració de l’estadi els seus avis materns, quan encara hi havia bancs de fusta i ell seia, sense que els peus li toquessin a terra, entre els dos.

Josep Bobé ha publicat nombrosos articles difosos a través de la premsa i de les xarxes socials. En tots ells, hi conflueixen les seves dues grans passions: la història i el Barça. De tot el que ha escrit, en destaca la recent col·laboració amb el llibre El Barça, rey de Europa d’Ángel Iturriaga (Al Poste, 2015).
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Quan no érem ni onze


04/08/2017
Recull de premsa (del 31 de juliol al 4 d'agost)
Aquesta setmana trobareu notícies de:
  • Nocturns de trementina
  • De l'estadi a la trinxera
  • En Nicolau blanc-i-blau i el seu amic Quitu
  • On em portin els ametllers
  • Quan no érem ni onze
  • La primera pedra

Podeu llegir el recull de premsa aquí:
03/08/2017
S'esmenta Quan no érem ni onze en un article del País sobre Neymar.
Rafa Cabeleira, del diari El País, cita en un dels últims articles sobre el cas Neymar Quan no érem ni onze, de Josep Bobé.

Cabeleria argumenta que Quan no érem ni onze és un títol indispensable per comprendre els orígens del club.

Llegiu l'article entrant aquí.
22/06/2017
El diari L'esportiu cita Quan no érem ni onze.
El diari L'esportiu publica un article sobre l'antic Gimnàs Solé, lloc on es va fundar el F.C. Barcelona, i cita la novel·la de Josep Bobé, Quan no érem ni onze.

L'autor de l'article, Miquel Roca, esmenta que l'autor de Quan no érem ni onze -regal imprescindible pels gurmets de la història blaugrana, el primer any de vida del club novel·lat i rigorosament documentat- presentava la hipòtesi que el número 5 de Montjuïc del Carme, adreça del Gimnàs Solé, es trobés a meitat d'aquest carrer, i no tocant a Pintor Fortuny, com històricament s'ha dit en un error induït pel fet que ambdós carrers aleshores no s'entrecreuaven.

Llegiu l'article sencer aquí.
02/01/2017
Josep Bobé, autor de Quan no érem ni onze, parla sobre l'origen dels colors del Barça.
Josep Bobé, autor del llibre Quan no érem ni onze, ha escrit dos articles on parla de l'origen dels colors del Futbol Club Barcelona. Bobé desvetlla aquesta curiositat en els diaris Ara i El Món.

L'article Pintar la història del color que toca, publicat al Diari Ara, podeu llegir-lo entrant aquí.

L'article L'origen controvertit dels colors blau i grana, publicat al diari El Món, podeu llegir-lo entrant aquí
02/01/2017
Martí Molina cita Quan no érem ni onze al seu article Tot el que no s'havia explicat del Barça (Diari Ara).
El 31 de desembre, el Diari Ara publica l'article Tot el que no s'havia explicat del Barça, escrit per Martí Molina.

L'article tracte sobre la història del Futbol Club Barcelona, centrant-se sobretot en els jugadors poc coneguts i períodes més desconeguts del club. Al llarg de la notícia, Martí Molina cita diversos llibres, entre ells Quan no érem ni onze, de Josep Bobé.

Per llegir l'article sencer entreu aquí.
24/10/2016
Carles Viñas parla de Quan no érem ni onze al diari digital El Món
El llibre de Josep Bobé torna a ser notícia, aquesta vegada és el diari El Món, de la mà de Carles Viñas, qui el menciona en un article sobre la història del Barça i com ens ha arribat a dia d'avui.

Podeu llegir l'article sencer aquí 
07/10/2016
El programa Què t'hi jugues! de la Cadena SER entrevista Josep Bobé
Josep Bobé ha estat entrevistat per Sique Rodríguez aquest dimarts 4 d'octubre al programa Què t'hi jugues! de la Cadena SER per presentar Quan no érem ni onze. En l'entrevista, Bobé explica quin va ser el paper de Gamper durant el primer any d'història del Futbol Club Barcelona.  

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí 
13/09/2016
El programa Més que esport de Ràdio 4 entrevista Josep Bobé
Josep Bobé, autor de Quan no érem ni onze, crònica novel·lada dels orígens del Barça, ha estat el protagonista del programa Més que esport d'aquest dijous 8 de setembre. En l'entrevista, Bobé ha parlat a bastament sobre els primers anys d'història de la seva gran passió, el Futbol Club Barcelona. 

Podeu escoltar l'entrevista sencera aquí
04/09/2016
Josep Bobé signarà Quan no érem ni onze a La Setmana del Llibre en Català
Diumenge 4 de setembre, a les 18h, Josep Bobé serà a la Caseta 32 de Gregal dins La Setmana del Llibre en Català, on signarà exemplars de la seva novel·la sobre els inicis del FC Barcelona. 
30/08/2016
El web diarioyoya.com publica una ressenya sobre Quan no érem ni onze
El web dedicat a tot el que fa referència al FC Barcelona ha publicat una ressenya sobre el llibre de Josep Bobé, Quan no érem ni onze. 

"
Estamos acostumbrados a liquidar los primeros pasos de la Historia del Barça en medio folio. Por eso, es de agradecer el que Josep Bobé haya llenado esos vacíos y no permita que se pierda para siempre la memoria de nuestros fundadores."

Enllaç
25/07/2016
El blog Futbol Club de Lectura ressenya Quan no érem ni onze
L'article fa referència principalment en la feina documental que ha fet Josep Bobé per donar vida a una història que es remunta a la fundació del Barça, el 1899. 

Amb paraules de l'autor del blog: "El libro, además de todo lo que hace referencia a la fundación del Barça es un auténtico manual de historia para conocer cómo fue la introducción del fútbol en la ciudad de Barcelona, qué influencia tuvieron las corrientes higienistas tan en boga en la Europa de la época, de qué manera fueron apareciendo los diferentes clubes, qué tipo de personas y a qué entorno social pertenecían sus primeros practicantes, y cuáles fueron los primeros campos en los que se jugaron partidos".

Podeu llegir la ressenya sencera clicant aquí
21/07/2016
El diari digital elMón entrevista Josep Bobé
Sota el titular "en la fundació del Barça, Gamper és un més", l'autor de Quan no érem ni onze anticipa als lectors del mitjà els esdeveniments, fins ara inèdits, que van desembocar en la fundació del Barça. En aquest extensa entrevista, Bobé parla dels principals puntals del llibre, què l'ha portat a escriure'l i quina és la seva percepció de la història i el rumb del club.

Podeu llegir l'entrevista clicant aquí

 
20/07/2016
L'Endavant ressenya Quan no érem ni onze
El mitjà digital ha publicat un article de Biel Figueras en el qual es fa una comparació entre l'actualitat del FC Barcelona i els seus origens amb motiu de la publicació del llibre de Josep Bobé, Quan no érem ni onze. 

Podeu llegir l'article aquí
18/07/2016
El Diari Ara publica un article sobre Quan no érem ni onze en el qual es destaca l'interès del tema, fins ara inèdit
El mitjà posa èmfasi en la necessitat d'aportar llum en els primers mesos de la fundació del Barça, així com en els personatges que hi van intervenir. El llibre de Bobé precisament se centra en aquest context, el primer any de vida del club. 

L'article, sota el titular “Molta de la història del Barça s’ha construït a partir de la llegenda” recull diverses declaracions de l'autor.

Si voleu llegir l'article sencer, podeu fer-ho clicant aquí
15/07/2016
Radio Intereconomía es fa ressò de la publicació de Quan no érem ni onze
Radio Intereconomía ha publicat a la seva pàgina web un article de l'Agència EFE en el qual es parla de la publicació de l'obra de Josep Bobé, Quan no érem ni onze, una crònica novel·lada dels primers anys del Barça. 

Podeu llegir l'article sencer aquí
12/07/2016
Presentació de Quan no érem ni onze a la llibreria Casa Usher de Barcelona
Josep Bobé presentarà la seva crònica novel·lada sobre els orígens del FC Barcelona acompanyat dels periodistes Frederic Porta i Ernest Folch. 
L'acte, promogut pel Manifest Blaugrana, tindrà lloc a la llibreria Casa Usher de Barcelona a les 19h.
11/07/2016
Eurosport es fa ressò de la publicació de Quan no érem ni onze
Eurosport ha publicat a la seva pàgina web un article de l'Agència EFE en el qual s'explica la publicació de Quan no érem ni onze, una crònica novel·lada dels primers anys del Barça. 

Podeu llegir l'article sencer aquí
11/07/2016
La Vanguardia es fa ressò de la publicació de Quan no érem ni onze
El diari La Vanguardia d'aquest dissabte 9 de juliol ha dedicat un article a parlar de la publicació de Quan no érem ni onze

"El autor considera que es vital para los barcelonistas conocer cómo se fundó el club y el contexto histórico en el que vivió en su primer año de vida, en una ciudad repleta de extranjeros, con la construcción de vías férreas, entre otras grandes obras, y cuyas formas de vida exportadas desde Inglaterra, entre otros países, posibilitó la creación de clubes sociales y clubes deportivos."

Podeu llegir l'article sencer aquí 
11/07/2016
Jordi Basté recomana Quan no érem ni onze
Jordi Basté ha aprofitat la contraportada del diari L'esportiu del dissabte per recomanar la lectura de Quan no érem ni onze:

"10. Ovaciono dempeus el llibre escrit per Josep Bobé, Quan no érem ni onze, un dels textos més interessants sobre el barcelonisme escrits els darrers temps. Us el recomano amb molta força. Voleu fer el favor de llegir aquest llibre sobre la història real del barcelonisme escrita d'una manera amena i novel·lada?"

Podeu llegir l'article sencer aquí 
11/07/2016
Nova ressenya de Quan no érem ni onze
Joan Pelayo, jutge-àrbitre d'atletisme, especialista en perxa i membre fundador de la AEEA, ha ressenyat el llibre de Josep Bobé, Quan no érem ni onze.

"
Bobé se puso manos a la obra. Indagó en hemerotecas, revistas de la época y en publicaciones históricas del Barça. El resultado es esta magnífica novela, ambientada en Barcelona a finales del siglo XIX. Eloi Junqueres escribió unos apuntes diarios sobre la historia del club, encontrándolos su tataranieta setenta y cinco años después. Y hasta aquí podemos contar…"

Podeu llegir la ressenya aquí
11/07/2016
El programa Primer Toc de RAC1 entrevista Josep Bobé
Amb motiu de la publicació de Quan no érem ni onze, Josep Bobé ha estat el convidat del programa Primer Toc d'aquest dijous 7 de juliol de 2016. A més de Bobé, també hi han intervingut els periodistes Ramon Besa i Miguel Rico.

Podeu escoltar l'entrevista aquí
07/07/2016
L'esportiu es fa ressò del llibre Quan no érem ni onze
El diari es fa ressò de la publicació de l'obra de Josep Bobé sobre els inicis del Barça en un article on parla del futur immediat del club.

Podeu llegir l'article clicant aquí.   
06/07/2016
El Món publica un article sobre Quan no érem ni onze
El diari digital parla del llibre de Josep Bobé i fa incís en la feina documental de l'autor i en la informacio inèdita que aporta. 

La novel·la se centra en el primer any de vida del club blaugrana, una etapa pràcticament desconeguda fins ara i a través d'una narració novel·lada, explica la fundació del FC Barcelona. 

Podeu llegir l'article clicant aquí
06/07/2016
El Diari Ara es fa ressò de la presentació de Quan no érem ni onze
La secció d'esports del mitjà publica un article en què recull la crònica de la presentació del llibre de Josep Bobé. L'article posa èmfasi en la participació dels preriodistes Ramon Besa i Frederic Porta com a ponents de l'acte i en la vessant documental de l'obra.

Podeu llegir l'article sencer clicant aquí
05/07/2016
L'esportiu entrevista Josep Bobé
"Queda desmentit que el Barça és un club d'estrangers". Aquest és el titular que ha escollit el diari L'esportiu per encapçalar l'entrevista a Josep Bobé amb motiu de la publicació del seu llibre, Quan no érem ni onze.

Podeu llegir l'entrevista sencera aquí 
05/07/2016
Presentació de Quan no érem ni onze a Barcelona
Josep Bobé presentarà la seva crònica novel·lada sobre els orígens del FC Barcelona a la Llibreria Claret, acompanyat dels periodistes Frederic Porta i Ramon Besa. 
L'acte tindrà lloc a les 18.30h a la sala Pere Casaldàliga. 
01/07/2016
BLOG | Quan no érem ni onze, de Josep Bobé
De tots és sabut que actualment el FC Barcelona és un dels millors equips de futbol del món. Sembla paradoxal, doncs, que no sapiguem gaires coses del seu origen, tret que Gamper en va ser el fundador. És veritat que en un principi tots els seus jugadors eren estrangers? Qui era Walter Wild? I Gamper? Per què es van escollir els colors blaugranes? Totes aquestes respostes i moltes més les trobareu al llibre de Josep Bobe, Quan no érem ni onze
29/06/2016
El web Racó Català recomana la lectura de Quan no érem ni onze
Racó Català ha introduït a la seva secció de llibres recomanats la novel·la Quan no érem ni onze de Josep Bobé, una crònica novel·lada dels primers anys del FC Barcelona, concretament el període 1899-1900.

Enllaç
23/06/2016
El diari Sport entrevista Josep Bobé amb motiu de la publicació de Quan no érem ni onze
A la secció La penúltima del diari Sport d'avui, David Salinas entrevista Josep Bobé, l'autor de Quan no érem ni onze, una novel·la que repassa els primers anys d'història del FC Barcelona. 
A l'entrevista, Bobé explica per què va decidir escriure aquesta novel·la, quines curiositats ha trobat registrant hemeroteques i, fins i tot, fa una hipòtesi sobre l'origen dels colors blaugranes del club.

Llegiu l'entrevista aquí
 

Josep Bobé
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788