Novel·la


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Angelets de la Terra

Autor: Manuel Folch i Ribas
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 12/07/2016
ISBN: 978-84-945091-9-3
Nombre de pàgines: 194


Preu: 18,00 €

Sinopsi

El llibre, a mig camí de la novel·la i el document històric, és un recordatori dels fets que van precedir, i les conseqüències que va tenir per Catalunya, l’anomenat Tractat dels Pirineus de 1659. 

L’obra repassa, per tant, la Guerra dels Trenta Anys (1618-1648) i la dels Segadors (1640-1652) en el marc dels enfrontaments entre la monarquia espanyola i la francesa abans de centrar-se en la revolta dels catalans del nord, que havien esdevingut, contra tot pronòstic, súbdits de Lluís XIV.

–Jo, pare –digué en Gori–, veig que aquesta conferència de pau serà una porcada i Catalunya serà la moneda de canvi que utilitzaran els castellans per pagar els seus deutes amb Europa.

–A la guerra –digué en Jaume a en Gori– tot s’hi val! La vida no té cap valor. Certament, la monarquia castellana ens ven a França a canvi de la pau. Que aquesta guerra l’hagi declarada el cardenal d’un rei que s’anomena Cristianíssim contra un altre rei que s’anomena Catòlic, no ho entenc.

La visió castellana ens la resumeix sor Maria de Jesús de Ágreda: «Y esté cierto Vuestra Majestad que, por la paz, perder es ganar».Biografia de l'autor

Manuel Folch i Ribas és un jove escriptor de vuitanta anys. Ell mateix explica quan i com es va posar a escriure: 

«L’any 2000 em van jubilar de les tasques pedagògiques i va ser en aquest moment quan vaig pensar que en comptes d’anar a jugar a la petanca valia més que em dediqués a escriure. El primer llibre que em va sortir de les mans, el vaig titular Remor de pàmpols, una història dels pagesos que cultiven les vinyes del Penedès –i que tremolen

quan senten aquest soroll que presagia pedregada–, però també de capellans frustrats pel fracàs del Concili Vaticà II a l’hora de renovar a fons l’Església. 

En segon lloc, vaig publicar la novel·la titulada Fugissera vida, que es desenvolupa al Parc Güell i als seu voltants. També vaig publicar una tercera obra, titulada L’alcalde, el 2013, quan ja es començaven a conèixer els múltiples casos de corrupció política. 

Ara, amb aquesta novel·la, vull homenatjar els catalans del nord que han patit durant segles, d’una manera massa silenciada, l’opressió francesa.»
Segueix aquest llibre

Notícies d'activitats i de premsa sobre Angelets de la Terra


26/09/2016
El diari 3devuit destaca la publicació del llibre Angelets de la terra
El 3devuit s'ha fet ressò de la recent publicació del llibre de Manuel Folch i Ribas, Angelets de la terra, amb un article publicat en l'edició en paper del diari.

A més, l'article va acompanyat d'una fotografia de l'autor amb el llibre a les mans. 

Enllaç
 

Manuel Folch i Ribas
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788