Poesia


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Testimonios
Todos somos únicos

Cel estàtic d'elevadors

Autor: Ricard Mirabete
Editorial: Editorial Gregal
Edició núm.: 1
Data de publicació: 30/08/2016
ISBN: 978-84-945648-1-9
Nombre de pàgines: 68


Preu: 13,00 €

Sinopsi

Cel estàtic d’elevadors és un llibre de poemes que situa el lector en unes coordenades d’espai i temps ben concretes però, tanmateix, ben obertes. El llibre vol agermanar avantguarda i classicisme, per mitjà d’un vers –rimat o no– que pretén fer evident el que és permanent en el que és dinàmic, que muda, que es transforma irremeiablement en cada nova lectura. És una porta d’entrada a l’imprevist.«Mirabete és un dels poetes més destacats de la seva generació. El sentim proper i abastable, sense que per això deixi de fer-nos partícips de la seva recerca dels límits, que és, al capdavall, la millor proposta que ens pot fer la poesia».

Xulio Ricardo Trigo, Serra d’OrBiografia de l'autor

Ricard Mirabete (Barcelona, 1971). Ha publicat sis llibres de poemes: Última ronda (La Magrana, 1999), premi Amadeu Oller; La gran baixada (Emboscall, 2004); Les ciutats ocasionals (Témenos, 2009), Premi Òmnium Cultural del Vallès Oriental; Radar (Témenos, 2012), De Penitents a Desemparats (com dos carrers de Barna) –juntament amb el poeta David Caño i el fotògraf Carles Mercader– (Tanit, 2014) i Nuclear (Terrícola, 2015). La seva obra també és present a Poesia a la frontera (March Editor, 2011) i Ningú no ens representa. Poetes Emprenyats (Editorial Setzevents, 2011).

Ha escrit crítica literària a diaris i revistes culturals com ara Benzina, El Punt AvuiPoetari. També ha col·laborat a Núvol, el digital de cultura. 

Manté en actiu el blog de literatura Última ronda des de 2007.

Notícies d'activitats i de premsa sobre Cel estàtic d'elevadors


03/12/2019
Ricard Mirabete a Ona Cultural
Ricard Mirabete, autor del llibre Cel estàtic d'elevadors, participa en el programa Ona Cultural en un especial poesia.

Per sentir-lo, aquí.
20/07/2017
La revista Quadern de les idees, les arts i les lletres ressenya Cel estàtic d'elevadors.
Isabel Ortega i David Madueño ressenyen Cel estàtic d'elevadors, de Ricard Mirabete, a la revista Quadern de les idees, les arts i les lletres.

Ortega i Madueño destaquen que, sens dubte, els llibres de Ricard Mirabete resisteixen el pas del temps, no tenen pèrdua i signifiquen una singladura particular, honesta i reeixida dins el saturat panorama de la poesia catalana actual.

Fent referència a Cel estàtic d'elevadors, Isabel Ortega esmenta que amb aquest poemari el poeta rebla el seu gir cap a una poesia cada cop més essencialista, en què la temàtica s'allunyava de l'espai urbà dels llibres anteriors per cercar, en la naturalesa, raons i raonament sobre el sentit i el sentiment de viure.

Recupereu la ressenya sencera aquí.
20/04/2017
Recital poètic sobre Cel estàtic d'elevadors a Sant Feliu de Llobregat
Dins el cicle de poesia Contrapunt Poètic, Ricard Mirabete recitarà poemes del llibre Cel estàtic d'elevadors, juntament amb els poetes Francesc Prat i Josep Maria Sala-Valldaura. L'acte tindrà lloc el dijous 20 d'abril, a les 19h, a l'Aula de Música de Sant Feliu de Llobregat.
19/03/2017
Marta Pérez i Sierra i Ricard Mirabete participaran en les celebracions del VII Dia Mundial de la Poesia a Sant Vicenç de Montalt
Els autors d'Un segon fora del dubte i de Cel estàtic d'elevadors recitaran poemes de les seves obres en l'acte de celbració del VII Dia Mundial de la Poesia, organitzat per la Biblioteca de Sant Vicenç de Montalt, el diumenge 19 de març, a les 19h, al Centre Cívic El Gorg. 
30/01/2017
Presentació d'Un segon fora del dubte i Cel estàtic d'elevadors a Cardedeu
Marta Pérez i Sierra i Ricard Mirabete presentaran les seves darreres obres de poesia al TEC-CA, Taller d’Escriptura del Casal de Cardedeu. L'acte tindrà lloc el dilluns 30 de gener, a les 20h.
24/01/2017
Burjassot Ràdio entrevista Ricard Mirabete
El poeta Alfons Navarret entrevista Ricard Mirabete en el seu programa de ràdio 'Mar de muses', de Burjassot Ràdio. Mirabete parla de la creació de Cel estàtic d'elevadors, de totes les temàtiques i significats que s'hi amaguen, i fins i tot, en recita dos poemes. 

Podeu escoltar l'entrevista clicant aquí
16/01/2017
Bookmovie del poema Natura erràtica de Ricard Mirabete, autor de Cel estàtic d'elevadors.
Bookmovie del poema Natura erràtica, que composa el recull Cel estàtic d'elevadors de Ricard Mirabete. 
 

Natura erràtica from Marta Perez Sierra on Vimeo.

30/12/2016
Poesia Recitada ha realitzat aquest bookmovie de Cel estàtic d'elevadors, de Ricard Mirabete.
Poesia Recitada ha realitzat aquest bookmovie on apareixen uns quants poemes de Cel estàtic d'elevadors, de Ricard Mirabete.

 
19/12/2016
Ressenya al diari El Punt Avui de Cel estàtic d'elevadors
L'escriptor i crític literari Miquel-Lluís Muntané és l'autor de la ressenya sobre Cel estàtic d'elevadors, publicada pel diari El Punt Avui.

Muntané destaca que a Cel estàtic d'elevadors l'autor opta per una veu que descarta la comoditat dels camins fressats, que atrapa el lector i l'obliga a seguir-lo amb els sentits tensats.

Llegiu l'article sencer aquí.
07/12/2016
Ressenya de Mercè Bagaria sobre Cel estàtic d'elevadors
L'escriptora Mercè Bagaria ha escrit aquesta magnífica ressenya del llibre Cel estàtic d'elevadors de Ricard Mirabete.
Bagaria destaca que Cel estàtic d'elevadors [...] ens convoca a «sadollar-nos d'alguna cosa prima i tèbia», a saber «que és tan fràgil i tènue com irreal el mateix cel de sempre», mentre «alba i vidre defugen el reflex del son», mentre «s'estremeix la llum en partícules de pell», mentre «amides la teva alçada des d'un cel estàtic».

Podeu trobar la ressenya aquí.
01/12/2016
Un segon fora del dubte i Cel estàtic d'elevadors en el panorama de poesia 2015-2016 de Serra d'Or
La revista Serra d'Or ha publicat un article en el qual es destaquen les principals obres de poesia que s'han publicat en llengua catalan durant el 2015-2016. Gregal hi surt mencionat amb les dues obres que hem publicat enguany: Cel estàtic d'elevadors, de Ricard Mirabete, i Un segon fora del dubte, de Marta Pérez. 

 
26/11/2016
Presentació de Cel estàtic d'elevadors a Barcelona
A les 18.30h a la llibreria No Llegiu
18/11/2016
Recital poètic dels poetes de Gregal a Barcelona
Marta Pérez i Sierra, Ricard Mirabeta, Jordi Serra i Garrido i Josep Ballesteros presentaran les seves respectives obres publicades per Gregal en un recital poètic el divendres 18 de novembre a les 18.45h al Centre Lleidatà de Barcelona. 

L'acte estarà presentat pel poeta Eduard Miró i Saladrigues. A més, Genís Lleopart hi posarà l'apunt musical amb un acompanyament de guitarra. 
14/11/2016
La revista Llavor Cultural ressenya Cel estàtic d'elevadors
Sota el títol "L'elevació de la poesia", Lluís Calvo ressenya la darrera obra de Ricard Mirabete. El crític remarca la maduresa que ha assolit l'autor, que tot i no oblidar els seus grans temes, "ha extremat el seu quefer, amb imatges críptiques i un gran domini de l’estructura".

Calvo repassa les diverses parts del llibre exhaustivament. "Així doncs hi ha la mort de l’artista, del monjo, del guerrer i de l’asceta. I també hi ha elevadors que no permeten superar el llindar del cel estàtic, que es mouen amunt i avall sense anar enlloc. Però l’art és l’elevador que trenca tots els vels i murs i permet, justament, aquesta recerca de l’absolut. Per aquest motiu, per la seva militància a favor de la bellesa, Mirabete es capté com un artista a la recerca del tot o res. N’hi ha prou amb llegir poemes com “L’illa”, “El sotabosc del cim” o “El crit ocre” per adonar-se del treball febrós de llenguatge que l’autor ens proposa. L’ús de formes com el sonet marca aquest tombant formal, en què de tant en tant hi ressona algun eco de Carner o Valéry. Una estètica carregada, però, de potencial revolucionari. Hi ha res que pertorbi més l’ordre immòbil, al capdavall, que la recerca d’un ideal artístic que somogui el món?"

Podeu llegir la ressenya sencera clicant aquí
31/10/2016
Teresa Costa Gramunt ressenya Cel estàtic d'elevadors al diari digital Núvol
Gramunt diu: "Mireu si ens ha dut lluny, la poètica de Ricard Mirabete en aquella actitud davant la vida que és la de no ser-hi en va, de contemplar-ne i de viure’n el paisatge físic, però també el paisatge metafísic. El poeta ho diu amb paraules contundents: Res no declaro sinó que sóc afirmat. Afirmat en la vida i en una escriptura que, en la seva formalització, vol agermanar classicisme i avantguarda en grafits de sang sota un cel estàtic d’elevadors. El dinàmic i l’estàtic en harmonia i la poesia com a vehicle d’una forma humana de permanència."

Llegiu la ressenya sencera aquí
20/10/2016
Presentació de Cel estàtic d'elevadors a la llibreria La Impossible
Ricard Mirabete presenta el seu darrer llibre de poesia dins el cicle Poetes impossibles. Compartirà la cita amb el poeta Vicenç Altaió, que recitarà poemes inèdits. L'acte tindrà lloc el dijous 20 d'octubre, a les 19h a la llibreria La Impossible de Barcelona. 
11/10/2016
Ricard Mirabete és entrevistat pel també poeta Pius Morera
El programa Aparador de Poesia de Ràdio Sant Vicenç de Montalt, conduït per Pius Morera, va entrevistar el passat 5 d'ocubre Ricard Mirabete amb motiu de la publicació del seu últim poemari, Cel estàtic d'elevadors. Mirabete, a més, va aprofitar l'ocasió per recitar alguns dels poemes que hi apareixen. 

Podeu escoltar (i també veure) l'entrevista aquí
10/10/2016
Ràdio Sant Feliu de Llobregat entrevista Marta Pérez
Marta Pérez Sierra ha estat entrevistada al programa Mirall, conduït per Sílvia Guillén, de Ràdio Sant Feliu de Llobregat. Pérez ha pogut presentar el seu llibre Un segon fora del dubte i també donar unes pinzellades de Cel estàtic d'elevadors (Gregal, 2016) de Ricard Mirabete. 
27/09/2016
Presentació de Cel estàtic d'elevadors a Barcelona
Ricard Mirabete presentarà el seu llibre de poesia el dimarts 27 de setembre, a les 19h a la Llibreria Claret de Barcelona. L'autor estarà acompanyat del poeta i crític literari de Serra d'Or Miquel-Lluís Muntané.
18/09/2016
El blog La vida breu parla de Cel estàtic d'elevadors i Un segon fora del dubte
En el marc de la Setmana del Llibre en Català, l'Editorial Gregal va organitzar un recital que portava per nom Un segon al cel estàtic, jugant així amb els dos llibres de poesia que ha publicat aquest setembre: Un segon fora del dubte, de Marta Pérez, i Cel estàtic d'elevadors, de Ricard Mirabete.

El blog La vida breu ha fet un resum de l'acte. El podeu llegir aquí
16/09/2016
Rafael Vallabona menciona Cel estàtic d'elevadors
En el marc de la Setmana del Llibre en Català, Rafael Vallbona ha penjat al seu blog un article sobre el creixement d'aquesta festa literària: "El que compta és que la Setmana creix. I quan dic creix no només vull dir en casetes, públic, expositors (un 28%) i vendes, sinó en interès cultural: és aquest element el que la fa sòlida, atractiva i, si se'm permet, esperada."

En el mateix article Vallbona menciona l'últim poemari de Ricard Mirabete, i ho fa amb aquestes paraules: "Tinc una tirallonga de correus d'editorials que proposen novetats i presentacions durant la Setmana del Llibre en Català que s'inaugura demà. Alguns valdran la pena, com Cel estàtic d'elevadors, l'esperat poemari de Ricard Mirabete.  

Podeu llegir el text sencer aquí
03/09/2016
Recital poètic musicat de Ricard Mirabete i Marta Pérez i Sierra
Amb motiu de la publicació de Cel estàtic d'elevadors, de Ricard Mirabete, i Un segon fora del dubte, de Marta Pérez i Sierra, els dos poetes faran un recital conjunt acompanyats de veu, flauta i guitarra. L'acte tindrà lloc dins les activitats de La Setmana del Llibre en Català, el dissabte 3 de setembre a les 20h a l'escenari 3.  

Ricard Mirabete
Editorial Gregal |
Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788