Notícies


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
He mirat aquesta terra
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

Presentació del primer llibre d'assaig
 

18/07/2011

El dimarts 19 de juliol es durà a terme la presentació del primer volum de la nova col·lecció d'assaig de l'editorial Gregal.
L'obra es titula 'Catalunya, la meva nació dissortada i decadent' i n'és autor Ramon Vila-Abadal.
L'acte tindrà lloc a la Fundacó CatDem de Barcelona -carrer Casp, 80- a les set de la tarda.
Hi intervindran el M. H. Sr. Jordi Pujol, President de la Generalitat (1980-2003); el Sr. Josep Forné, President de «Noves Bases de Manresa»; el Sr. Jordi Albertí, editor i el Sr. Ramon Vila-Abadal, autor.
Ramon Vila-Abadal (Barcelona, 1924) es llicencià en Teologia i Filosofia a la Universitat de Sant Anselm de Roma i, posteriorment, es doctorà en Filosofia a l’Institut Catòlic de París.
Va ser monjo de Montserrat, on durant el període 1952-1965 va exercir les tasques de majordom i, al costat de l’abat Escarré, va participar en tot allò que es feia des del monestir a favor de la catalanitat i de la democràcia al nostre país.
Desterrat per l’autoritat eclesiàstica, va anar a viure a París, on es relacionà amb els cercles d’exiliats. De retorn, obtingué la reducció a l’estat laical i treballà en diverses empreses mercanitls.
Va participar activament en el Congrés de Cultura Catalana (1975-77) i en la redacció de les «Noves Bases per al Futur Nacional de Catalunya» (1992). És membre del Club d’Opinió Arnau de Vialnova, de l’Associació per a les Noves Bases de Manresa i de la tertúlia Cruïlla Debat de l’Ateneu.
Autor de nombrosos articles d’opinió, l’any 1997 va publicar Com és que sóc separatista?, una reflexió serena de les raons a favor de la independència de Catalunya, escrita en uns moments en què el debat tot just aflorava.
El Club d’Opinió Arnau de Vilanova és un col·lectiu integrat per professionals de diverses ideologies, però amb un denominador comú: la reflexió continuada sobre la realitat nacional de Catalunya amb una preocupació cívica i una exigència ètica davant la problemàtica de la nostra societat.
El Club manté la seva presència pública des de l’any 1981 a través de col·laboracions a la premsa, organització de debats, publicació de manifestos i activitats.
Associació per a les Noves Bases de Manresa va nèixer l’any 1922 amb la voluntat de donar continuïtat a la tasca de la comissió d’entitats que havia promogut l’actualització de les Bases de Manresa de 1892.
Els seus components mantenen el compromís de debatre sobre el futur nacional de Catalunya des de una perspectiva permanentment oberta a l’actualitat dels canvis que afecten a la nostra societat en el context europeu i d’economia global en què ens trobem inserits.
Cruïlla de Debat és una penya fundada l’any 1991, ubicada des del 2006, a l’Ateneu Barcelonès.
La formen una setantena de persones agrupades per l’interés comú de reflexionar d’una manera regular sobre l’actualitat del país buscant sempre el foment de la catalanitat sense límits.
 

Notícies anteriors

Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788