Notícies

CERCADOR

Paraula clau o frase a cercar:

16/01/2018

TV del Ripollès fa un reportatge sobre Rendició a la neu


La colònia Alba del Ter (situada a prop de Ripoll) és un dels escenaris de Rendició a la neu. L'autor diu que aquesta és una colònia poc coneguda i tota la informació que va trobar relacionada amb aquest indret li va ser molt útil per crear la novel·la. Agustí Segarra explica el motiu del títol: per a ell és necessari rendir-se per continuar endavant a la vida, però no considerant la rendició com una feblesa, sinó com una força que cal superar. Podeu veure la notícia sencera fent clic en aquest enllaç.

Segueix llegint >>

16/01/2018

Esther Vila és entrevistada a Ràdio Begur 


Amb motiu de la novel·la negra Els bessons rere la finestra, Ràdio Begur entrevista Esther Vila.L'autora creu que és necessari haver llegit i llegir molt per tal d'adquirir prou coneixements i recursos i, d'aquesta manera, convertir-te en un bon escriptor. Més que una novel·la, Vila considera que Els bessons rere la finestra és més aviat una novel·la d'intriga que s'ambienta a l'Empordà. Lassa Larson o Kate Morton són alguns dels seus referents literaris.Podeu descarregar-vos l'arxiu de l'entrevista des d'aquest enllaç.

Segueix llegint >>

16/01/2018

Article sobre El jardí de les delícies al diari El Punt Avui


El periodista cultural Xavier Castillón (El Punt Avui) dedica un article a El jardí de les delícies i al seu autor, Joaquim Pijoan. Aquest és el seu segon volum de memòries; el primer (Tempus fugit) estava dedicat a la seva infància i aquesta nova obra se centra en la seva adolescència dels 12 als 19 anys. Per a l'autor, l'adolescència és un moment complicat de la vida perquè és quan un decideix què vol fer i què vol ser.L'article també fa una petita menció a la publicació en digital de la seva primera novel·la en castellà: El moleskine rojo.  Podeu llegir l'article clicant aquí.

Segueix llegint >>

15/01/2018

Carles Marquès, d’IB3 Ràdio, entrevista Pau Faner


Pau Faner és entrevistat al programa 'Nura' d'IB3 Ràdio, la ràdio de les Illes Balears, per parlar sobre la seva darrera obra, Com s’assembla la vida als somnis, un títol que prové d’una anterior novel·la seva, El cant de l’alosa, i que el va inspirar per escriure’n una novel·la. L’autor es posa a la pell d’un infant que durant la postguerra a Ciutadella inventa una realitat amb un toc fantasiós, una característica típica a les obres de Faner. Però el nen no projecta una altra realitat, simplement, la veu i l’explica a la seva manera. L'entrevista sencera la podeu escoltar en aquest enllaç.

Segueix llegint >>

15/01/2018

Marta Pérez Sierra parla de Nou pisos d'un replà al seu blog


Nou pisos d'un replà és una novel·la que explica les històries de nou personatges diferents (cada un és un capítol) que coincideixen en un bar al mateix moment. Segons Marta Pérez Sierra, aquesta obra és com la seqüència d'una pel·lícula, ja que es mostren diferents espais i personatges des d'angles diferents però que estan relacionats entre ells. Podeu entrar en aquest enllaç per llegir la ressenya sencera. 

Segueix llegint >>

15/01/2018

Recull de premsa del 8 al 14 de gener


Aquesta setmana hi trobareu notícies de:La ciutat dels solitarisLes Joventuts Llibertàries de Catalunya (1932-1939)L'últim color del diaQuan el cel es torna roigLa guerra amb ulls d'infantCom s'assembla la vida als somnis

Segueix llegint >>

11/01/2018

Com s’assembla la vida als somnis al diari Última Hora de Mallorca.


Última Hora dedica un reportatge a la trajectòria literària de Pau Faner i, especialment, a la seva última publicació: Com s’assembla la vida als somnis. Aquesta novel·la reflecteix la dura realitat de la postguerra des de la visió fantasiosa d’un nen. Un dels objectius de l’escriptor és que l’obra arribi als més joves.A continuació, us podeu descarregar l’arxiu per llegir l’article sencer. 

Segueix llegint >>

10/01/2018

Eldiario.es cita La guerra amb ulls d'infant en un reportatge sobre el bombardeig a l'Escola del Mar el 1938


El 1938 l'Escola del Mar va ser destruïda a causa d'un incendi provocat per un bombardeig de l'aviació italiana. El diari cita La guerra amb ulls d'infant, de Salvador Domènech, ja que recull alguns textos breus d'alumnat que redactava sobre els successos viscuts i del projecte pedagògic del centre. Podeu llegir el reportatge sencer en aquest enllaç.

Segueix llegint >>

10/01/2018

Última Hora publica un reportatge de l’obra de Xesc Vidal


Després d’autoeditar-se dues obres, Quan el cel es torna roig és la primera obra de Vidal publicada en una editorial; a més, també és la seva primera novel·la històrica. L’autor reconeix que la Guerra Civil és un tema molt tractat als llibres d’història i de ficció, per això ell va decidir ambientar l’obra a la vida rural i apolítica de Mallorca, ja que creu que hi ha molts matisos a tenir en compte. Podeu descarregar-vos l’arxiu tot seguit.

Segueix llegint >>

09/01/2018

Notícia al Diario de Mallorca sobre les presentacions de Quan el cel es torna roig 


El diari destaca, novament, ara en paper, les presentacions que l'autor de Quan el cel es torna roig ha fet a la seva terra natal, Mallorca. Anuncia l'última presentació que es va fer el dia 4 de gener en un bar de Palma. Xesc Vidal explica que aquesta és una novel·la de caràcter històric ambientada a la Mallorca rural dels anys 30 i protagonitzada per una família que es veu condicionada i afectada per la Guerra Civil.Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.

Segueix llegint >>

09/01/2018

Pep Rovira és entrevistat a ETV, la televisió del Llobregat


Una de les raons que van portar Pep Rovira a escriure va ser poder oferir els deus fills un llegat, una relíquia, en el qual ells en fossin els protagonistes. A L'últim color del dia, la seva filla és la protagonista, i té una altra novel·la (encara per publicar) en què el personatge principal és el seu fill.Per l'autor, escriure és donar vida a fites pendents, aventures i fets que un mateix, ja per falta de temps o de coratge, una persona no aconseguirà mai. A la seva primera novel·la, la protagonista és una cooperant a Sierra Leone, una tasca que Rovira sempre hauria desitjat fer i que finalment no va poder.Podeu veure l'entrevista sencera fent clic aquí.

Segueix llegint >>

09/01/2018

Racó Català recomana Les Joventuts Llibertàries de Catalunya (1932-1939)


El portal digital de difusió de la cultura catalana recomana l’obra de Sònia Garangou. A la notícia, s'hi destaca la sinopsi de l’estudi i la biografia de l’autora. Podeu llegir la notícia aquí.

Segueix llegint >>

Notícies anteriors

Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788
C/ Rovelló, 66 - 17412 Maçanet de la Selva