Notícies

CERCADOR

Paraula clau o frase a cercar:

23/06/2017

AraGranollers es fa ressò de Nou pisos d'un replà, de Jordi Sedó.


El dia 27 de juny Granollers acollirà la segona presentació de la novel·la de narracions breus de Jordi Sedó acompanyat, novament, d'Isabel-Clara Simó.Podeu descarregar-vos l'arxiu:

Segueix llegint >>

23/06/2017

Racó Català recomana La mestra.


Racó Català recomana la lectura de l'última novel·la de Rosa Maria Pascual, La mestra.Llegiu la recomanació aquí.

Segueix llegint >>

22/06/2017

El programa 'No ho sé' de Rac1 emet un reportatge d'El camp de tarongers, de Larry Tremblay (traducció Ricard Ripoll).


La novel·la aborda el sofriment de les víctimes i els familiars que es veuen immersos en un esdeveniment bèl·lic. Amb El camp de tarongers, Tremblay pretén entrendre totes aquestes persones involucrades a la guerra abans de jutjar-les.Podeu escoltar el reportatge a partir del minut 54:40 aproximadament del dia 16 de juny.

Segueix llegint >>

22/06/2017

El diari L'esportiu cita Quan no érem ni onze.


El diari L'esportiu publica un article sobre l'antic Gimnàs Solé, lloc on es va fundar el F.C. Barcelona, i cita la novel·la de Josep Bobé, Quan no érem ni onze.L'autor de l'article, Miquel Roca, esmenta que l'autor de Quan no érem ni onze -regal imprescindible pels gurmets de la història blaugrana, el primer any de vida del club novel·lat i rigorosament documentat- presentava la hipòtesi que el número 5 de Montjuïc del Carme, adreça del Gimnàs Solé, es trobés a meitat d'aquest carrer, i no tocant a Pintor Fortuny, com històricament s'ha dit en un error induït pel fet que ambdós carrers aleshores no s'entrecreuaven.Llegiu l'article sencer aquí.

Segueix llegint >>

20/06/2017

La Direcció General de Política Lingüística dona a conèixer El món de l'home o la nostra cultura androcèntrica.


Per primera vegada es pot trobar traduïda al català una de les obres pioneres del feminisme escrita per Charlotte Perkins Gilman el 1911. L'autora hi denuncia les arrels del masclisme i defensa una feminitat lliure.Entreu a l'enllaç per llegir la notícia.

Segueix llegint >>

20/06/2017

Esquerra Republicana de Catalunya es fa ressò de la presentació d'El món de l'home, o la nostra cultura androcèntrica.


Mireia Mata, directora general d'Igualtat de Catalunya i Vicesecretària General de Dones, Entorn i Gestió del Coneixement d'ERC, serà una de les ponents de l'acte que se celebrarà el dia 29 de juny a les 19 h a la Biblioteca F. Bonnemaison. Podeu llegir la notícia aquí.

Segueix llegint >>

19/06/2017

La revista Viu Reus i Viu Tarragona recomana De teulades en amunt.


L'escriptora Montse Farrés, de la revista Viu Reus i Viu Tarragona, recomana la lectura del llibre de poemes d'Isabel del Pilar Valero, De teulades en amunt. Farrés esmenta que són poemes amb belles metàfores, que ens mostren el jo poètic guarnit d'un vocabulari ric que atorga als seus versos una cadència suau sense mostrar-se massa, un esclat de llum, el pensament evadint-se amb l'esguard atent a la natura, als núvols, i la introspecció, la revolta intensa davant de situacions injustes (mudesa dels àngels) sense resposta.Podeu llegir la recomanació aquí:

Segueix llegint >>

19/06/2017

Recull de premsa (del 12 de juny al 18 de juny de 2017)


Aquesta setmana, hi trobareu notícies de:  La ciutat dels solitaris On em portin els ametllers Vocals inacabades La primera pedra La generació de la independència Els crims del convent Sota les llambordes, la platja Nou pisos d’un replà Adict@ La mestra La lliçó catalana

Segueix llegint >>

16/06/2017

Canvi de dates pel VI Premi Gregal de Novel·la!


Per motius polítics i municipals, les bases del Premi Gregal de Novel·la d'enguany han estat modificades. Així doncs, la data d'admissió d'originals s'ha allargat fins al 4 d'agost i el lliurament de premis es farà el diumenge 29 d'octubre. 

Segueix llegint >>

16/06/2017

Nou pisos d'un replà és notícia a Ràdio Silenci, la ràdio local de la Garriga.


Una Isabel-Clara Simó gratament sorpresa per la quantitat de gent que va assistir a la presentació de Nou pisos d'un replà lloa la segona obra de Jordi Sedó que presenta el format de relats breus que s'encadenen entre si.Podeu sentir la notícia aquí.

Segueix llegint >>

16/06/2017

Barcelona Radical es fa ressò de l'entrevista de Suso de Toro, autor de La lliçó catalana.


El digital Barcelona Radical comparteix l'entrevista que el Diari Ara va concedir a Suso de Toro amb motiu de la publicació de La lliçó catalana.Podeu recuperar l'entrevista aquí.

Segueix llegint >>

16/06/2017

El magazine literari De lectura obligada recomana Adict@.


El magazine literari De lectura obligada recomana l'última novel·la de Teresa Buzo, Adict@.A l'article s'esmenta que grans personalitats literàries avalen una novel·la amb "un tema original i actual i una trama addictiva que no pot deixar de ser llegida", segon Rosa Montero (escriptora consolidada i periodista de El País), o com "una espectacular corrent d'inspiració capàs d'interessar i commoure a tots els públics", per Rosa Regàs (escriptora i exdirectora de la Biblioteca Nacional d'Espanya).Podeu llegir l'article entrant aquí.

Segueix llegint >>

Notícies anteriors

Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788
C/ Rovelló, 66 - 17412 Maçanet de la Selva