Premsa


Calendari d'activitats
Cistella / Cesta

Editorial Gregal. CATALÀ
Àlbums il·lustrats
Assaig
Contes i relats
Cultura popular
He mirat aquesta terra
Història
Història i...
Narrativa juvenil
Novel·la
Novel·la negra
Poesia
Testimonis
Tots som únics

Editorial Gregal. CASTELLANO
Álbum ilustrado
Ensayo
Historia
Narrativa
Narrativa juvenil
Novela
Novela negra
Poesía
Todos somos únicos

CERCADOR

Pots cercar qualsevol paraula o frase:

Paraules clau o frase a cercar:
16/01/2018
TV del Ripollès fa un reportatge sobre Rendició a la neu
La colònia Alba del Ter (situada a prop de Ripoll) és un dels escenaris de Rendició a la neu. L'autor diu que aquesta és una colònia poc coneguda i tota la informació que va trobar relacionada amb aquest indret li va ser molt útil per crear la novel·la. Agustí Segarra explica el motiu del títol: per a ell és necessari rendir-se per continuar endavant a la vida, però no considerant la rendició com una feblesa, sinó com una força que cal superar. 
Podeu veure la notícia sencera fent clic en aquest enllaç.

Llibres relacionats:
Rendició a la neu
16/01/2018
Esther Vila és entrevistada a Ràdio Begur 
Amb motiu de la novel·la negra Els bessons rere la finestra, Ràdio Begur entrevista Esther Vila.L'autora creu que és necessari haver llegit i llegir molt per tal d'adquirir prou coneixements i recursos i, d'aquesta manera, convertir-te en un bon escriptor. 
Més que una novel·la, Vila considera que Els bessons rere la finestra és més aviat una novel·la d'intriga que s'ambienta a l'Empordà. Lassa Larson o Kate Morton són alguns dels seus referents literaris.

Podeu descarregar-vos l'arxiu de l'entrevista des d'aquest enllaç.

Llibres relacionats:
Els bessons rere la finestra
16/01/2018
Article sobre El jardí de les delícies al diari El Punt Avui
El periodista cultural Xavier Castillón (El Punt Avui) dedica un article a El jardí de les delícies i al seu autor, Joaquim Pijoan. Aquest és el seu segon volum de memòries; el primer (Tempus fugit) estava dedicat a la seva infància i aquesta nova obra se centra en la seva adolescència dels 12 als 19 anys. Per a l'autor, l'adolescència és un moment complicat de la vida perquè és quan un decideix què vol fer i què vol ser.
L'article també fa una petita menció a la publicació en digital de la seva primera novel·la en castellà: El moleskine rojo.  

Podeu llegir l'article clicant aquí.

Llibres relacionats:
El jardí de les delícies
El moleskine rojo
15/01/2018
Carles Marquès, d’IB3 Ràdio, entrevista Pau Faner
Pau Faner és entrevistat al programa 'Nura' d'IB3 Ràdio, la ràdio de les Illes Balears, per parlar sobre la seva darrera obra, Com s’assembla la vida als somnis, un títol que prové d’una anterior novel·la seva, El cant de l’alosa, i que el va inspirar per escriure’n una novel·la. 
L’autor es posa a la pell d’un infant que durant la postguerra a Ciutadella inventa una realitat amb un toc fantasiós, una característica típica a les obres de Faner. Però el nen no projecta una altra realitat, simplement, la veu i l’explica a la seva manera. 

L'entrevista sencera la podeu escoltar en aquest enllaç.

Llibres relacionats:
Com s'assembla la vida als somnis
15/01/2018
Marta Pérez Sierra parla de Nou pisos d'un replà al seu blog
Nou pisos d'un replà és una novel·la que explica les històries de nou personatges diferents (cada un és un capítol) que coincideixen en un bar al mateix moment. Segons Marta Pérez Sierra, aquesta obra és com la seqüència d'una pel·lícula, ja que es mostren diferents espais i personatges des d'angles diferents però que estan relacionats entre ells. 

Podeu entrar en aquest enllaç per llegir la ressenya sencera. 

Llibres relacionats:
Nou pisos d'un replà
11/01/2018
Com s’assembla la vida als somnis al diari Última Hora de Mallorca.
Última Hora dedica un reportatge a la trajectòria literària de Pau Faner i, especialment, a la seva última publicació: Com s’assembla la vida als somnis. Aquesta novel·la reflecteix la dura realitat de la postguerra des de la visió fantasiosa d’un nen. Un dels objectius de l’escriptor és que l’obra arribi als més joves.
A continuació, us podeu descarregar l’arxiu per llegir l’article sencer. 

Llibres relacionats:
Com s'assembla la vida als somnis
10/01/2018
Eldiario.es cita La guerra amb ulls d'infant en un reportatge sobre el bombardeig a l'Escola del Mar el 1938
El 1938 l'Escola del Mar va ser destruïda a causa d'un incendi provocat per un bombardeig de l'aviació italiana. El diari cita La guerra amb ulls d'infant, de Salvador Domènech, ja que recull alguns textos breus d'alumnat que redactava sobre els successos viscuts i del projecte pedagògic del centre. 

Podeu llegir el reportatge sencer en aquest enllaç.

Llibres relacionats:
La guerra amb ulls d'infant
10/01/2018
Última Hora publica un reportatge de l’obra de Xesc Vidal
Després d’autoeditar-se dues obres, Quan el cel es torna roig és la primera obra de Vidal publicada en una editorial; a més, també és la seva primera novel·la històrica. L’autor reconeix que la Guerra Civil és un tema molt tractat als llibres d’història i de ficció, per això ell va decidir ambientar l’obra a la vida rural i apolítica de Mallorca, ja que creu que hi ha molts matisos a tenir en compte. 

Podeu descarregar-vos l’arxiu tot seguit.

Llibres relacionats:
Quan el cel es torna roig
09/01/2018
Notícia al Diario de Mallorca sobre les presentacions de Quan el cel es torna roig 
El diari destaca, novament, ara en paper, les presentacions que l'autor de Quan el cel es torna roig ha fet a la seva terra natal, Mallorca. Anuncia l'última presentació que es va fer el dia 4 de gener en un bar de Palma. Xesc Vidal explica que aquesta és una novel·la de caràcter històric ambientada a la Mallorca rural dels anys 30 i protagonitzada per una família que es veu condicionada i afectada per la Guerra Civil.

Podeu descarregar-vos l'arxiu tot seguit.

Llibres relacionats:
Quan el cel es torna roig
09/01/2018
Pep Rovira és entrevistat a ETV, la televisió del Llobregat
Una de les raons que van portar Pep Rovira a escriure va ser poder oferir els deus fills un llegat, una relíquia, en el qual ells en fossin els protagonistes. A L'últim color del dia, la seva filla és la protagonista, i té una altra novel·la (encara per publicar) en què el personatge principal és el seu fill.
Per l'autor, escriure és donar vida a fites pendents, aventures i fets que un mateix, ja per falta de temps o de coratge, una persona no aconseguirà mai. A la seva primera novel·la, la protagonista és una cooperant a Sierra Leone, una tasca que Rovira sempre hauria desitjat fer i que finalment no va poder.

Podeu veure l'entrevista sencera fent clic aquí.

Llibres relacionats:
L'últim color del dia
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15    »  
Editorial Gregal | Tel. 972 85 96 71 - 626 41 94 53 |
Carrer dels Pirineus, 50 | Apartat de correus 26
17412 Maçanet de la Selva
Dades fiscals:
Terracel SCP | NIF: J55058788
C/ Rovelló, 66 - 17412 Maçanet de la Selva